Tipuri de guri de scurgere

0 Shares
0
0
0

Exista doua tipuri principale de gura de scurgere: intrari laterale si intrari perpendiculare. Gurile laterale sunt situate in imediata apropiere a bordurii si se bazeaza pe capacitatea deschiderii pentru a capta debitul. Ele sunt de obicei plasate langa borduri pentru a imbunatati capacitatea de captare.

Multe canale au capace cu gradele pentru a impiedica caderea oamenilor, a vehiculelor, a obiectelor mari sau a resturilor in scurgerea de apa. Gratarele sunt distantate astfel incat fluxul de apa sa nu fie impiedicat, dar si sedimentele si multe obiecte mici pot cadea.

Cu toate acestea, daca barele de gratar sunt prea indepartate, deschiderile pot prezenta un risc pentru pietoni, biciclisti si alte persoane din apropiere. Grilajele cu gauri inguste, lungi, paralele cu fluxul de trafic reprezinta o preocupare deosebita pentru biciclisti, deoarece anvelopa din fata a unei biciclete poate ramane blocata, determinand biciclistul sa cada peste ghidon sau sa piarda controlul si sa cada.

Canalizarea prin care apa se scurge pe strazi si zonele de parcare trebuie sa fie suficient de puternice pentru a sustine greutatea vehiculelor si digurile sunt adesea realizate din fonta sau din beton armat.

Unele dintre cele mai grele sedimente si obiecte mici se pot depune intr-un bazin de captare sau in canal, care se afla imediat sub iesire, unde apa din partea superioara a rezervorului de captare se varsa in canalul propriu. Baza de captare are aceeasi functie ca si zona de depozitare in instalatiile de apa menajera pentru captarea obiectelor.

In Statele Unite, spre deosebire de site sanitara, captarea nu impiedica in mod necesar evacuarea gazelor de canalizare, cum ar fi hidrogenul sulfurat si metanul. Cu toate acestea, in Regatul Unit, unde se numesc vase de varsare, acestea sunt proiectate cu adevarate filtre de apa si blocheaza iesirile de gaze si rozatoare.

Majoritatea rezervoarelor vor contine apa stagnanta in timpul perioadelor uscate ale anului si pot fi utilizate in tarile calde de tantari pentru reproducere. Larvicidele sau hormonii larvelor distructivi, uneori eliberati din “ouale de tantari”, au fost utilizati pentru a controla cresterea tantarilor in bazine.

Tantarii pot fi impiedicati fizic sa ajunga in apa care sta sau sa migreze in canalul propriu, folosind un filtru cu conuri inversate. O alta metoda de control al tantarilor este raspandirea unui strat subtire de ulei pe suprafata apei stagnante, care interfereaza cu tuburile de respiratie ale larvelor de tantari.

Performanta rezervoarelor la indepartarea sedimentelor si a altor poluanti depinde de proiectarea bazinului de captare (de exemplu dimensiunea bazinului) si de intretinerea de rutina pentru a mentine stocarea disponibila in iaz pentru a capta sedimentele. Municipalitatile detin in mod obisnuit autocamioane mari care indeplinesc aceasta sarcina.

Tevile pot fi in diferite forme transversale (dreptunghiulare, patrate, in forma de paine, ovale, in forma de pere, in forma de oua si cel mai frecvent circulare). Sistemele de drenare pot avea numeroase caracteristici diferite, cum ar fi cascade, scari, balcoane si gropi pentru capturarea gunoiului, uneori denumite

Capcane de poluare globala (GPT). Se pot folosi si tevi din diferite materiale, cum ar fi caramida, beton, polietilena de inalta densitate sau otel galvanizat. Fibra armata din plastic este folosita mai frecvent pentru conductele de scurgere si fitinguri.

0 Shares
You May Also Like
Cum alegeti o poarta automata?

BlogCum alegeti o poarta automata?

Portile de acces sunt extrem de importante pentru fiecare proprietate. De exemplu, in cazul resedintelor, portile le permit…