Tot ce trebuie sa stiti despre bitcoin

0 Shares
0
0
0

Abreviat ca BTC, Bitcoin este o moneda digitala, folosita pe Internet pentru diverse servicii. Aceasta moneda utilizeaza un open-source, peer-to-peer Internet Protocol de urmarire a tranzactiilor care implica transferuri Bitcoin.

Smartphone-urile, site-urile web si aplicatiile se pot conecta la platforma de vanzare bitcoin Romania si pot trimite si primi Bitcoins prin utilizarea portofelelor digitale, folosind semnaturi digitale ECDSA pentru a verifica tranzactiile. Bitcoin nu este o moneda standard, ceea ce inseamna ca nu are o banca centrala care sa o gestioneze asa cum o face o moneda standard (adica, Rezerva Federala pentru moneda americana). Din acest motiv, valoarea echivalenta a dolarului poate fluctua foarte mult, rezultand critici ca nu este potrivita pentru utilizarea in economia mondiala.

Istoria Bitcoin

Bitcoin este o criptomoneda introdusa prima data de Satoshi Nakamoto pe 3 ianuarie 2009. Cu toate acestea, Nakamoto nu este numele real al dezvoltatorului si identitatea sa reala nu este cunoscuta, in ciuda multor investigatii diferite. Incepand cu luna august 2018, valoarea plafonului echivalent pe piata in dolari a Bitcoin este de peste 130 de miliarde de dolari.

Cum este creat Bitcoin?

Bitcoins sunt create prin Bitcoin mining, care este un software care ruleaza pe un computer care rezolva probleme matematice complexe. Daca un computer poate rezolva problema matematica, acesta este recompensat cu un anumit numar de Bitcoins in schimbul activitatii sale. Pe langa minerit, mineritele cu computere aproba si tranzactiile Bitcoin si, deoarece exista atat de multe minerit de calculatoare, ajuta la imbunatatirea si securizarea retelei Bitcoin.

In primele zile ale mineritului Bitcoin, oricine ar putea folosi un procesor computer standard pentru a ajuta la rezolvarea problemelor de matematica Bitcoin. Astazi, oamenii folosesc GPU-uri pentru carduri video, computere personalizate si ASIC-uri pentru a rezolva mai eficient problemele matematice.

Cu atat de multe avansari si numarul de persoane care participa la mineritul Bitcoin astazi, este din ce in ce mai dificil ca o singura persoana sa fie recompensata Bitcoins. Pentru a contribui la o viabilitate mai mare pentru o persoana sa participe la mineritul Bitcoin, mai multe persoane pot lucra impreuna in minerit colectat pentru a mina Bitcoin. Daca are succes, fiecare persoana din bazin este recompensata cu o fractiune din Bitcoin pe baza cata munca a contribuit.

Un exemplu despre modul in care ati putea participa cu usurinta la mineritul Bitcoin este accesand Bitminter.com, creati un cont si descarcati si instalati programul Java pe computer. Odata instalat si rulat computerul dvs. va extrage Bitcoin. Retineti ca, pe masura ce computerul dvs. extrage Bitcoin, acesta foloseste o mare parte din puterea de procesare a computerului dvs. va fi atat de lent incat nu veti putea face altceva. Cu toate acestea, puteti lasa programul sa functioneze cat timp sunteti departe de computer si cand doriti sa folositi computerul inchideti programul.

Pentru un computer standard, costul de energie electrica al functionarii computerului va depasi cati bani primiti din mineritul Bitcoin si, prin urmare, nu este o metoda buna de a face bani. De asemenea, retineti ca toate softurile miniere Bitcoin sunt foarte intense si constante si, prin urmare, vor determina calculatorul dvs. sa genereze multa caldura. Daca computerul dvs. nu are suficienta racire, poate provoca supraincalzirea computerului.

Este Bitcoin in siguranta?

Da, cumpararea si utilizarea Bitcoin si a altor monede digitale este in siguranta. Cu toate acestea, ca orice este cu valoare, este posibil ca o persoana rau intentionata sa va fure Bitcoin daca portofelul digital nu este sigur. De asemenea, daca va pierdeti portofelul digital sau parola din portofelul digital, orice moneda (Bitcoin) continuta in portofel este pierduta.

Cum cumpar si vand Bitcoin?

Pentru a cumpara si vinde Bitcoin sau orice moneda criptografica trebuie sa aveti mai intai un portofel digital care poate stoca moneda digitala, multe dintre aceste portofele va vor permite, de asemenea, sa cumparati si sa vindeti criptos.

Astazi, una dintre cele mai populare si mai usoare metode pentru majoritatea oamenilor care cumpara si vand Bitcoin si alte criptomonede, precum Bitcoin Cash, Ethereum si Litecoin este sa foloseasca Coinbase. Coinbase este un portofel digital pe care il puteti rula pe telefon si computer pentru a cumpara, vinde si stoca criptocurrency. Daca doriti sa cumparati, sa vindeti sau sa stocati alte criptocurrente, trebuie sa instalati un portofel capabil sa stocheze criptocurrency.

Pentru a cumpara Bitcoin, puteti utiliza portofelul pentru a transfera bani din viata reala din contul dvs. bancar, cardul de credit (daca este acceptat), transferul prin cablu sau dintr-o alta moneda. Cand cumparati Bitcoin, probabil ca veti cumpara o fractiune dintr-un Bitcoin cunoscut sub numele de satoshi (0.00000001 de Bitcoin), deoarece din aceasta scriere, un Bitcoin valoreaza 10,785.7 chiar in acest moment.

Daca cumparati Bitcoin ca investitie, puteti astepta pana cand valoarea Bitcoin va atinge un punct cu care sunteti fericit (sau nu fericit) si sa vindeti Bitcoin. Cand vindeti Bitcoin, il vindeti la valoarea actuala a Bitcoin. De exemplu, daca ai cumparat un Bitcoin la 1 ianuarie 2017 (in valoare de 900,86 USD) si ai vandut la varf in 10 decembrie 2017 (in valoare de 19.065,71 USD), ai fi facut peste 18.000 de dolari. Cu toate acestea, daca ai cumparat Bitcoin in varful sau, ai fi pierdut multi bani. De la apogeul sau, Bitcoin a pierdut mai mult de jumatate din valoarea sa si nu a mai revenit.

Cum sa cumperi ceva folosind Bitcoin

Dupa ce ai un portofel digital cu Bitcoin sau orice alta moneda digitala, poate vrei sa cumperi ceva folosind acesti bani. Pentru a cumpara un bun sau serviciu, trebuie sa gasesti pe cineva care sa poata efectua o tranzactie Bitcoin. Daca sunt acceptate, magazinul sau persoana afiseaza un logo Bitcoin sau mentioneaza ca accepta Bitcoin ca forma de plata, la fel ca un magazin care accepta carduri de credit.

Daca o persoana sau un loc accepta Bitcoin, acesta are un cod QR care poate fi scanat pentru a-si incarca codul de portofel digital. De exemplu, imaginea prezentata aici este codul QR al codului nostru portofel digital (1G8FbYFctKFZ6oAH6tHLsAqxg9jkWPk5TP).

Folosind telefonul si portofelul, puteti scana codul pentru a intra in portofelul digital unde doriti sa trimiteti bani. Odata ce codul portofelului este luat, introduceti suma de bani pe care doriti sa o trimiteti si atingeti butonul de trimitere. Tranzactia dureaza putin timp pentru a fi trimisa si verificata. Daca cumparati un bun sau un serviciu, odata ce cineva verifica tranzactia este in portofelul sau, va ofera bunul sau serviciul.

De ce nu toata lumea accepta Bitcoin?

Multor companii nu le place cat de mult poate varia valoarea monedei digitale, cum ar fi Bitcoin. De exemplu, daca un bun ar fi vandut pentru 10,00 USD Bitcoin si cand a fost transformat inapoi intr-o moneda din viata reala, aceasta valora doar 9,50 USD, afacerea ar fi pierdut 0,50 la achizitie. Desigur, este posibil, de asemenea, sa fluctuati acolo unde afacerea ar castiga bani suplimentari pentru o achizitie. Cu toate acestea, este o incertitudine cu care majoritatea intreprinderilor nu pot face fata sau asteapta sa se intample.

De asemenea, timpul pentru a efectua o tranzactie in moneda digitala este mai lung decat o tranzactie cu card de credit, mai ales daca aveti nevoie frecvent de a converti moneda digitala intr-o moneda reala.

In cele din urma, obstacolul tehnic pentru majoritatea proprietarilor de afaceri si clientii acestora este adesea prea dificil pentru ei sa participe la Bitcoin si la alte monede digitale.

Unde pot cheltui Bitcoin?

Bitcoin poate fi utilizat pentru a achizitiona servicii de internet, inclusiv Reddit, WordPress si Mega. Gazduirea web si gestionarea numelor de domeniu pot fi achizitionate si de la unele companii care folosesc Bitcoin. Mai recent, mai multe companii de jocuri de noroc, precum SatoshiDice, au oferit servicii in care utilizatorii pot juca folosind Bitcoin.

0 Shares
You May Also Like
Ce sunt brosele?

ModaCe sunt brosele?

Brosele sunt fara doar si poate, cele mai vechi bijuterii. Mai mult ca sigur, fiecare dintre femei, a…