Transferul si repatrierea cadavrelor. Aflati care este procesul

0 Shares
0
0
0

Aici veti gasi toate informatiile corespunzatoare transferului de cadavre in caz de deces. Este foarte important sa stiti care sunt aceste proceduri, astfel incat sa fiti informat in permanenta cu privire la aceasta procedura.

Ce este un transfer de corp?

Un transfer de cadavre are loc atunci cand moartea are loc intr-un loc diferit  care este diferit de locul in care va fi ingropat. Adica atunci cand un corp trebuie mutat intr-un alt loc pentru inmormantare sau incinerare.

Este important de spus ca legea sanatatii mortuare interzice in mod expres transferul unei persoane decedate intr-un vehicul privat. Nici macar o ambulanta nu poate face un transfer.

Doar o casa funerara  poate muta un corp, deoarece ei sunt singurii care au infrastructura si personalul necesar pentru a efectua acest transfer.  Aici poti vedea detalii despre repatriere decedati.

Ce trebuie sa faceti in aceasta situatie? Cat costa?

Atunci cand mutati un cadavru dintr-un oras in altul  pot aparea urmatoarele situatii:

  • Transfer in cadrul aceleiasi comunitati. Pentru a putea face un transfer, veti avea nevoie de certificatul de deces si ca au trecut cel putin 24 de ore.
  • Transferul unei persoane decedate dintr-o Comunitate in alta. Vor fi necesare doua certificate, unul pentru Registru si unul pentru Sanatate. Odata ce inmormantarea sau incinerarea este autorizata, transferul poate continua, dar aveti grija, deoarece pot exista cerinte speciale in fiecare comunitate si casa funerara va trebui sa le indeplineasca. Toate companiile funerare cunosc diferitele cazuri, astfel incat in aceste situatii totul se intampla de obicei fara incidente.
  •  Notificarea primirii cadavrului va trebui sa fie transmisa comunitatii in care va fi transferat corpul cetatenilor sai, iar procedurile vor fi efectuate acolo pentru inmormantarea acestuia.

Fiecare tip de transfer de corp decedat are un pret diferit, deoarece masina, soferul si kilometrajul variaza in fiecare situatie.

In cazul in care aveti nevoie de un pret exact pentru acest serviciu va recomandam sa contactati direct casa funerara si ca in acest fel sa va ofere un buget inchis.

Repatrierea cadavrelor

Daca vorbim despre mutarea unuicorp dintr-o tara in alta, atunci vorbim despre o repatriere a cadavrelor.

In acest caz, Romania are acorduri intre diferite tari pentru a proceda atunci cand un organism decedat trebuie sa fie returnat in tara noastra. De obicei, costurile de transport al corpului, cu exceptia cazurilor exceptionale, sunt suportate de familie.

In cazuri speciale, Ministerul Afacerilor Externe si Cooperarii este cel care acorda ajutor familiei defunctului pentru inmormantare sau incinerare de la origine.

In ceea ce priveste birocratia in repatrierea cadavrelor, trebuie depusa la Consulat o scrisoare prin care se solicita autorizarea transferului organismului care detaliaza mijloacele de transport care trebuie utilizate impreuna cu documentatia relevanta privind defunctul.

Trebuie sa se prezinte certificatul medical de deces al tarii de transfer si al tarii de origine, precum si cel al thanatopraxiei efectuate care sa detalieze metoda utilizata pentru imbalsamare. Si, in cele din urma, un document de la autoritatile sanitare care autorizeaza plecarea cadavrului.

Cum este vazuta de fapt moartea in stiinta?

Este posibil sa definim viata in termeni de constiinta. Cand constiinta inceteaza, se poate spune ca un organism a murit. Unul dintre defectele acestei abordari este ca exista multe organisme care sunt vii, dar probabil nu sunt constiente (de exemplu, organisme unicelulare). O alta problema este definirea constiintei, care are multe definitii diferite date de oamenii de stiinta, psihologi si filozofi moderni. In plus, multe traditii religioase, inclusiv traditiile abrahamice si dharmice, sustin ca moartea nu implica (sau poate nu) sfarsitul constiintei. In anumite culturi, moartea este mai mult un proces decat un singur eveniment. Implica o trecere lenta de la o stare spirituala la alta.

Alte definitii pentru moarte se concentreaza pe caracterul de incetare a functionarii organismului si o moarte umana care se refera la pierderea ireversibila a personalitatii. Mai precis, moartea are loc atunci cand o entitate vie experimenteaza incetarea ireversibila a tuturor functionarii. In ceea ce priveste viata umana, moartea este un proces ireversibil in care cineva isi pierde existenta ca persoana.

Din punct de vedere istoric, incercarile de a defini momentul exact al mortii unui om au fost subiective sau imprecise. Moartea a fost odata definita ca incetarea batailor inimii (stop cardiac) si a respiratiei, dar dezvoltarea RCP si defibrilarea prompta au facut aceasta definitie inadecvata, deoarece respiratia si bataile inimii pot fi uneori repornite. Acest tip de deces in care are loc stopul circulator si respirator este cunoscut sub numele de definitia circulatorie a mortii (DCDD).

Sustinatorii DCDD considera ca aceasta definitie este rezonabila, deoarece o persoana cu pierderea permanenta a functiei circulatorii si respiratorii ar trebui considerata moarta. Criticii acestei definitii afirma ca, desi incetarea acestor functii poate fi permanenta, aceasta nu inseamna ca situatia este ireversibila, deoarece daca s-ar aplica RCP, persoana ar putea fi revigorata.

0 Shares
You May Also Like