Abracadabra!

0 Shares
0
0
0

Cum să începem decât cu cel mai cunoscut dintre toate cuvintele magice ? Aranjează corect cărţile şi – abracadabra! – ai reuşit să găseşti cartea voluntarului tău.
Dificultate :
Abilităţi:
– cititul pe litere
– număratul cărţilor

1.Împarte 21 de cărţi cu,faţa în sus,în trei coloane de câte şapte cărţi.Roagă un voluntar să aleagă o carte,fără să îţi spună însă pe care a ales-o.În schimb,cere-i să îţi arate pe ce coloană se află cartea.Aşadar,dacă a ales optul de caro,îţi va spune că a ales coloana a treia.

2.Adună cele trei coloane,păstrând cărţile în aceeaşi ordine.Dar ai grijă ca,atunci când le aduni,coloana în care se află cartea voluntarului tău sa fie situată la mijloc,între celălalte două.

3.Împarte din nou cele 21 de cărţi.Ai grijă să le aşezi de la stanga la dreapta,şi nu de sus în jos.Întreabă-l pe voluntar în ce coloană se află cartea sa acum.

4.Repetă pasul al doilea,având grijă să păstrezi cărţile din fiecare coloană în ordine,iar coloana care conţine cartea voluntarului să se afle mereu între celălalte două.

5.Acum împarte cărţile cu faţa în jos într-un singur teanc şi spune pe litere abracadabra,rostind câte o litera de fiecare dată când pui jos o carte.Atunci când ajungi la cea din urmă literă “a” , păstrează cartea de joc în mână.Roagă-l pe voluntar să îţi spună ce carte a ales.Întoarce uşor cartea de la tine din mână,pentru a scoate la iveală cartea aleasă de el.

0 Shares
1 comment

Comments are closed.

You May Also Like