Beneficiile masajului sportiv

0 Shares
0
0
0

Sportivii profesionisti si antrenorii lor se bazeaza pe terapia de masaj de ani de zile, mergand atat de departe incat sa tina terapeutii de masaj, angajati pe termen nelimitat. Pana de curand, nu au existat dovezi concludente ca masajul are un efect pozitiv asupra sportivilor.

Cu toate acestea, datorita unor studii noi si a sprijinului din partea unor surse reputate, beneficiile masajului sunt luate in serios. Si aceste beneficii nu sunt doar pentru profesionisti. Acestea se extind la oricine participa la un program de exercitii regulate. Daca ai nevoie de masaj sportiv, intra pe Mobilemassage.ro.

Potrivit American Massage Therapy Association (AMTA), masajul actioneaza pentru imbunatatirea performantei, reducerea durerii, prevenirea ranilor, recuperare rapida si fara efecte adverse. In principiu, aceasta implica doua tipuri de raspunsuri: un raspuns mecanic ca rezultat al presiunii si miscarii si un raspuns reflex in care nervii raspund la stimularea unui masaj.

Efecte fiziologice.

Poate ca nu-ti dai seama, dar masajul afecteaza sistemul cardiovascular. Dilateaza vasele de sange, care il ajuta sa lucreze mai eficient pentru a imbunatati circulatia.

Asistenta manuala de incurajare a fluxului sanguin venos inapoi in inima, imbunatateste fluxul sanguin, care furnizeaza oxigen proaspat si substante nutritive tesutului si promoveaza eliminarea deseurilor si a toxinelor. Datorita starii relaxate in care va aflati in timpul si dupa masaj, ritmul cardiac scade.

Mai cunoscute si asteptate sunt beneficiile masajului sistemului muscular. Una dintre ele este legata direct de beneficiile cardiovasculare. Cresterea si imbunatatirea circulatiei sanguine ajuta la ameliorarea tensiunii musculare, la reducerea durerii si la o recuperare mai rapida.

Apoi, muschii relaxati pot experimenta “o crestere a gamei de miscare si flexibilitate”, dupa cum se explica intr-un studiu din Jurnalul de Medicina Sportiva si Fitness. Ambele beneficii pot duce la performante sportive mai bune.

Cele mai recente cercetari efectuate de cercetatorii de la Institutul Buck pentru cercetare in domeniul imbatranirii de la Universitatea McMaster din Ontario, arata ca masajul reduce inflamatia si promoveaza cresterea noilor mitocondrii, unitatile producatoare de energie din celule, in urma unui exercitiu intens. Ce inseamna asta?

Aceasta inseamna ca masajul poate ajuta la ameliorarea durerii, poate „reconstrui” muschii si incurajeaza recuperarea acestora. Nu numai ca masajul este foarte eficient si benefic pe tesuturile musculare, devine chiar indispensabil.

Efectele psihologice.

Studiul masajului sportiv din Jurnalul de Medicina Sportiva si Fizica arata ca atletismul, in special atletismul ca sport competitiv, nu se bazeaza exclusiv pe forta fizica. “Manevrarea tactica in ciclism sau capacitatea de a va concentra pe o sarcina (de exemplu, gimnastica sau golf) pot afecta, de asemenea, performanta.

Prin urmare, efectul psihologic oferit unui sportiv printr-o experienta cum ar fi masajul poate avea importanta intr-o maniera non-fiziologica. Aceste beneficii includ reducerea stresului si a tensiunii si a anxietatii, in timp ce promovati relaxarea prin activarea sistemului nervos parasimpatic.

Astfel, veti obtine o crestere a nivelurilor de dopamina si serotonina si o reducere a nivelurilor de cortizol, care sunt direct legate de stres.

Aceasta stare relaxata, tensiune scazuta incurajeaza focalizarea, un lucru bun de facut inainte de a intra in orice sport, grup de exercitii fizice sau competitie.

0 Shares
You May Also Like