Cum a reglementat Uniunea Europeana folosirea paletilor?

0 Shares
0
0
0

Principalele doua materiale folosite in fabricarea paletilor sunt lemnul si plasticul. Reglementarile Uniunii Europene prevad pentru industria alimentara si farmaceutica folosirea doar de paleti din plastic. Multi dintre producatori recunosc avantajele folosirii paletilor din plastic, desi preturile sunt mai ridicate decat pentru paletii din lemn.

Pentru piata din Romania, mare parte din paletii din plastic sunt produsi in strainatate, companiile producatoare ii distribuie prin firme sau reprezentante. Costurile mai ridicate de productie fac ca pretul final al paletilor din plastic sa fie mai ridicat.

La inceput, companiile din industria alimentara sau farmaceutica solicita cantitati mai mici pentru a testa astfel de paleti din plastic. Dar devine obligatorie folosirea acestor paleti prin reglementarile Uniunii Europene, in scopul solutionarii problemei extrem de sensibile a mediului si in scopul rezolvarii problemei sigurantei alimentare.

Compania Schoeller Allibert este lider european in productia de ambalaje din plastic, iar dintre clientii acestei comapnii sunt multe companii din Romania, dintre care Vel Pitar, Murfatlar, Angst, Hochland. In primul rand, companiile folosesc acesti paleti din plastic pentru depozitare si folosire in spatiile de productie, dar creste si utilizarea pentru transportul de marfa. In industria alimentara, pe acesti paleti din plastic se pot depozita saci de faina, dar si cutii cu produse finite, cum ar fi prajiturile.

Chiar daca se pune in discutie pretul pentru companiile care trebuie sa foloseasc astfel de paleti din plasric, care este mai ridicat decat pentru paletii din lemn, investitia va fi amortizata rapid, pentru ca acesti paleti sunt mult mai rezistenti in timp decat cei din lemn, chair in final se pot acestia aduc mai multe beneficii.

Au avantajul ca se pot spala foarte usor, se pot intretine, mult mai bine se poate pastra o igiena corespunzatoare decat se intampla cu paletii din lemn. Sunt si mai usor de manipulat, avand o greutate mica.

In concluzie, exista mult mai multe avantaje in favoarea folosirii paletilor din plastic, si dupa ce reglementarile Uniunii Europene s-au aplicat, productia paletilor a crescut, companiile din industria alimentara si farmaceutica le folosesc din ce in ce mai mult, iar companiile producatoare de ambalaje au trecut destul de rapid de la productia de paleti din alte materiale, la productia de ambalaje din plastic.

Pentru protejarea mediului, se solicita eliminarea paletilor din lemn, iar costurile chiar daca sunt un pic mai mari la inceput, se vor amortiza cu siguranta in timp.

Astfel, marea parte a paletilor vor fi fabricati din material plastic, mult mai rezistent, mai usor de manipulat, mai ecologic, cu foarte multe calitati care il recomanda pentru a fi utilizat de catre companiile care se ocupa cu depozitarea sau transportul marfurilor, dar si pentru clientii persoane fizice, care prefera acest tip de ambalaj din plastic, sub toate formele, si anume cutii, navete, paleti din plastic, care sunt din ce in ce mai des prezente in gospodarii de cativa ani de zile, accentuand rolul important al acestor ambalaje pentru pastrarea sau transportul produselor de orice tip, in principal de tip alimentar si farmaceutic.

0 Shares
You May Also Like
Ce sunt brosele?

ModaCe sunt brosele?

Brosele sunt fara doar si poate, cele mai vechi bijuterii. Mai mult ca sigur, fiecare dintre femei, a…