Beneficiile picturii electrostatice a echipamentelor metalice

0 Shares
0
0
0

5 motive pentru a prefera acest tip de tehnica pentru vopsirea suprafetelor metalice

Pictura electrostatica este o tehnica de aplicare a acoperirii care se bazeaza pe conceptul de atractie a contrariilor. In acest proces, suprafetele metalice (sarcina negativa) atrag vopseaua (sarcina pozitiva) la materialul pe care il pictati. Sarcinile negative atrag vopseaua ca si cum ar fi un magnet, pentru a infasura toate componentele metalice.

Aceasta tehnica nu este eficienta numai in acoperirea tuturor suprafetelor metalice cu zone greu accesibile, ci si in furnizarea de finisaje mai uniforme si evitarea deseurilor de vopsea.

In acest articol explicam avantajele utilizarii vopselei electrostatice:

1. Uscare rapida

Unul dintre marile beneficii ale utilizarii vopselei electrostatice este ca acoperirea se usuca in mai putin de o zi. Din acest motiv, companiile isi pot relua rapid operatiunile. Noi suntem gata sa lucram pentru confortul dvs in functie si de programul dv pentru a minimiza intreruperile si perioadele de nefunctionare.

2. Minimizati supra-pulverizarea

Deoarece vopseaua garanteaza o rata de transfer de 98% din vopsea pe suprafete metalice, excesul de pulverizare este mult minimizat, ceea ce se traduce intr-o cantitate mai mica de compusi organici volatili (COV) eliberati in aer. Prin reducerea COV, eliberarea de poluanti in aer este redusa, fiind o optiune excelenta pentru proiectele ecologice.

3. Finisaje din fabrica

Vopsirea electrostatica depaseste adesea alte tehnici de acoperire metalica, oferind o calitate si o eficienta ridicata a acoperirii. In aplicarea lor, particulele de vopsea formeaza o legatura puternica cu substratul. Din acest motiv, finisajele sunt netede si nu au urme de pensula, bule sau picaturi.

Produsele cu acoperire speciala, aplicate cu vopsea electrostatica asigura suprafete neporoase, care sunt, de asemenea, impermeabile la produsele conventionale de curatare sau dezinfectanti, impiedica proliferarea agentilor patogeni fungici si bacterieni. Acest lucru o face o optiune ideala pentru a fi utilizata in instalatii care necesita conditii igienice si sanitare ridicate.

4. Durabilitate extinsa

Prin aplicarea profesionala a acoperirilor electrostatice, garantati rezistenta materialelor la medii dure, atata timp cat substraturile sunt pregatite in mod corect si produsele potrivite sunt utilizate pentru fiecare aplicatie.

Electrostatica.ro este cu siguranta locul in care poti gasi cele mai bune solutii pentru masina ta.

Beneficiile picturii electrostatice

O alternativa la acoperirea pieselor din plastic sau metal, cu caracteristici fizice superioare vopselelor traditionale este vopsirea electrostatica. Acest lac de vopsea este, de asemenea, cunoscut sub numele de acoperire cu pulbere si este utilizat pentru a obtine un finisaj mai rezistent si uniform. Ei bine, adera eficient la piese datorita particulelor care o alcatuiesc si a procesului electrostatic pe care il implica.

Prin urmare, datorita numeroaselor beneficii ale picturii electrostatice, popularitatea sa astazi este explicata. Deoarece nu numai pentru ca acopera cu calitate, dar ofera, de asemenea, diverse utilizari cu impact redus asupra mediului, printre alte aspecte.

De ce sa folositi vopsea electrostatica?

Vopseaua electrostatica este compusa din minerale, rasini sintetice, aditivi, materiale de umplutura, pigmenti si unele componente de intarire. Aceste caracteristici o fac o vopsea uscata care, spre deosebire de vopselele lichide conventionale, nu necesita amestecarea cu solventi si, prin urmare, ofera o eficienta mai mare in aplicarea sa.

Cum poti vopsi mai usor metalele?

De secole, metalele au fost alegerea preferata pentru mai multe aplicatii datorita durabilitatii, versatilitatii si rezistentei lor. Cu toate acestea, printre provocarile cu care se confrunta oamenii atunci cand folosesc metale, coroziunea este, fara indoiala, cea mai comuna si recunoscuta pe scara larga .

Au fost propuse solutii multiple pentru a creste longevitatea structurilor metalice si pentru a le spori rezistenta la coroziune . Printre acestea, acoperirile metalice se remarca drept una dintre cele mai eficiente si convenabile metode de protectie.

Exista numeroase metode de acoperire a suprafetelor metalice, fiecare cu propriul sau set de limitari si beneficii. In sectiunile urmatoare, vom arunca o privire detaliata asupra unora dintre cele mai comune tipuri de acoperiri metalice si vom discuta despre adecvarea acestora pentru diverse aplicatii.

Coroziunea metalelor este un proces de deteriorare care are loc in conditii specifice. Cel mai comun tip de coroziune apare atunci cand metalele reactioneaza cu umiditatea si oxigenul pentru a crea diferiti produse de coroziune . Fierul, de exemplu, reactioneaza cu apa si oxigenul din atmosfera pentru a forma oxid de fier (III) sau rugina.

Logica din spatele acoperirilor metalice, prin urmare, este de a crea o bariera inerta (nereactiva) in jurul obiectului metalic care este protejat pentru a-l impiedica sa reactioneze cu aerul si umiditatea.

Mai jos, am compilat o lista cu cele mai comune tipuri de acoperiri metalice utilizate in diverse industrii si cu avantajele si dezavantajele fiecareia.

Anodizarea este un proces utilizat pentru a promova formarea unui strat protector de oxid pe suprafata unui metal. Stratul de oxid rezultat se formeaza mai rapid si este de obicei mai gros decat daca ar fi fost produs in mod natural. In timp ce mai multe metale neferoase pot fi anodizate, aluminiul raspunde cel mai eficient la acest proces. (Lectura generala: Intelegerea metalelor feroase si neferoase: de ce ar trebui sa intelegeti aceste diferente cheie . )

0 Shares
You May Also Like