Care sunt cele mai frecvente defectiuni hardware ale telefoanelor?

0 Shares
0
0
0

Un smartphone este in clipa de fata un dispozitiv extrem de important pentru fiecare dintre noi, dat fiind faptul ca ne ofera posibilitatea de a efectua o multime de sarcini.

Putem sa folosim dispozitivul pentru a comunica, pentru a socializa cu prietenii de pe diferite retele de socializare cum ar fi Facebook sau Instagram, putem sa folosim un smartphone pentru a viziona filme online, iar acestea sunt cateva dintre sarcinile care pot fi indeplinite cu ajutorul unui astfel de dispozitiv.

Din acest motiv, fiecare persoana doreste sa aiba la dispozitie un dispozitiv care sa poata face fata tuturor cerintelor. De-asemenea, fiecare persoana trebuie sa se asigure de faptul ca isi echipeaza dispozitivul cu accesorii de protectie necesare, astfel incat ecranul sa fie protejat.

Specialistii de la service, se ocupa in fiecare zi de inlocuirea display-urilor crapate ale telefoanelor, aceasta fiind cea mai frecventa reparatie hardware. Cele mai sensibile piese telefoane sunt display-urile, care se sparg sau se fisureaza in urma unui impact.

Tocmai datorita faptului ca unii utilizatori nu le protejeaza cu folii de protectie din sticla, acestea se sparg in urma impacturilor.

Exista insa si alte situatii in care utilizatorii ajung cu dispozitivele in service, pentru diferite reparatii hardware. De exemplu, unii utilizatori chiar pun pret pe dispozitivele pe care le detin, dar cu toate acestea, ajung sa se confrunte cu unele situatii mai putin placute.

De exemplu nu doar display-ul poate avea nevoie de inlocuire. Exista situatii in care ecranul tactil nu mai raspunde comenzilor utilizatorilor, chiar daca telefonul nu a fost scapat pe jos. Poate fi vorba despre o problema software, dar poate fi vorba si de o problema hardware, care se remediaza inlocuind ecranul tactil.

Bateria este o alta piesa smartphone problematica. Multi utilizatori merg la service pentru ca specialistii sa le inlocuiasca bateriile dispozitivelor. Este firesc acest lucru, in conditiile in care bateria se descarca foarte repede.

Unii utilizatori cauta diferite solutii si trucuri care sa ii ajute sa isi pastreze telefoanele incarcate cat mai mult timp, insa in cele din urma, tot la service ajung pentru a le fi inlocuite aceste piese telefoane.

De ce la service? Pentru ca mai nou, smartphone-urile nu mai au baterie detasabila, si este destul de dificil de indepartat o baterie smartphone acasa. La service in schimb, specialistii dispun de o multime de instrumente pe care le folosesc pentru a efectua reparatii hardware, iar cu ajutorul acelor instrumente, pot indeparta fara probleme bateriile telefoanelor. In plus, acestia cunosc toti pasii pe care trebuie sa ii urmeze pentru a efectua o astfel de reparatie hardware.

O alta situatie neplacuta cu care se pot confrunta utilizatorii de smartphone in prezent, este aceea in care dispozitivele lor refuza sa se mai incarce, in ciuda faptului ca sunt conectate la priza si incarcator.

Utilizatorii mai intai de toate se asigura cand se afla in aceasta situatie, de faptul ca incarcatoarele dispozitivelor nu sunt deteriorate. Apoi, mai trebuie de-asemenea sa se asigure si de faptul ca in portul de incarcare nu exista praf sau murdarie care sa impiedice incarcarea.

Daca totul este in regula dar telefonul nu se incarca, cel mai probabil isi vor duce dispozitivele la service, pentru o inlocuire mufa de incarcare. Aceasta este asadar, o alta defectiune hardware pe care specialistii de la service o pot repara.

Acestia se pot ocupa si de alte probleme cum ar fi inlocuirea antenei de semnal. De obicei, aceasta piesa va fi inlocuita in momentul in care dispozitivul intampina probleme atunci cand vine vorba de receptionarea semnalului.

Acestea sunt asadar, cateva exemple de probleme hardware de care se pot ocupa specialistii de la un service gsm.

0 Shares
You May Also Like
Ce sunt brosele?

ModaCe sunt brosele?

Brosele sunt fara doar si poate, cele mai vechi bijuterii. Mai mult ca sigur, fiecare dintre femei, a…