De ce trebuie sa se consume cat mai des fagure de miere?

0 Shares
0
0
0

Albinele ne ofera, prin munca lor, o serie de produse naturale, ce nu sunt supuse nici unei prelucrari, toate dintre acestea avand numeroase beneficii in tratarea anumitor afectiuni ale oamenilor. In acest articol vom vorbi despre tot ce inseamna beneficii fagure de miere si de ce este recomandat ca acesta sa fie consumat cat mai des.

 Ce este fagurele de miere?

Fagurele de miere poate fi considerat cel mai natural produs complex al albinelor, acesta fiind o combinatie intre miere, ceara, polen si propolis.

Acesta este folosit si produs de catre albine pentru a depune ouale, polenul si mierea.

Care sunt beneficiile fagurelui de miere?

Fagurele de miere nu este supus nici unui tip de procesare, de aceea, se poate considera ca beneficiile acestuia pentru organismul uman sunt nelimitate.

Unele dintre cele mai frecvente afectiuni care isi gasesc leacul in fagurele de miere sunt acele afectiuni de natura respiratorie, caci fagurele de miere este foarte eficient in tratarea sau ameliorarea unor boli precum sinuzita, bronsita, rinitele alergice si calmarea gatului iritat.

Fagurele de miere este foarte eficient si in tratarea unor afectiuni dentare, caci atunci cand sunt mestecate bucatele de fagure de miere, acestea ajuta la eliminarea tartrului, dar si la ameliorarea sangerarilor gingivale si a simptomelor parodontozei.

De asemenea, fagurele de miere este eficient in tratarea anemiilor, a unor boli de stomac si ajuta la intarirea imunitatii si reglarea metabolismului.

Sistemul imunitar este intarit, datorita faptului ca fagurele de miere are capacitatea de a combate carentele de vitamine si minerale din corp.

Este foarte eficient si in tratarea unor boli de stomac, precum ulcerul, insa ajuta si la diminuarea aciditatii gastrice, reducand in totalitate senzatiile de arsura.

Fagurele de miere este bun inclusiv pentru copii, caci acestia nu refuza sa il consume, datorita gustului bun pe care il are, deci poate fi un bun supliment alimentar in perioada de crestere si dezvoltare a acestora.

Fagurele de miere este un produs care contine foarte multe vitamine, precum complexul de B-uri, vitamina C, vitamina K, dar si minerale, precum Fe, Ca, Mg, Bor.

Cum trebuie consumat fagurele de miere?

Exista diverse moduri de administrare a fagurelui de miere, in functie de afectiunea care se doreste tratata sau ameliorata.

Astfel, pentru un sistem imunitar mult mai puternic, se recomanda ca 4 celule de fagure de miere sa fie mestecate in fiecare zi, pentru o perioada de aproximativ jumatate de ora. Aceasta cura trebuie sa dureze o perioada de 30 de zile, atat primavara, cat si toamna.

Problemele de natura dentara sunt ameliorate daca o bucata de fagure de miere este mestecata pentru o perioada de 7 zile. Dupa aproximativ jumatate de ora, acesta se arunca.

In cazul celor mici, se recomanda ca o bucatica de fagure sa fie mestecata zilnic dimineata, inainte de masa, iar in acest fel sistemul imunitar va deveni mult mai puternic si va trece mult mai usor peste bolile de sezon.

Exista contraindicatii privind consumul fagurelui de miere?

Fagurele de miere poate sa nu fie recomandat celor care sufera de diabet, colesterol sau obezitate. De asemenea, este contraindicat celor care sunt alergici la produsele apicole.

0 Shares
You May Also Like
Ce sunt brosele?

ModaCe sunt brosele?

Brosele sunt fara doar si poate, cele mai vechi bijuterii. Mai mult ca sigur, fiecare dintre femei, a…
Diferența între orteză și proteză

BlogDiferența între orteză și proteză

Ortozele și protezele sunt două tipuri de dispozitive medicale utilizate pentru a îmbunătăți funcția sau a înlocui părți…