Care sunt uleiurile esentiale si functioneaza?

0 Shares
0
0
0

Uleiurile esentiale sunt adesea folosite in aromoterapie, care este o forma de medicina alternativa. Cu toate acestea, unele dintre mentiunile de sanatate asociate cu acestea sunt controversate.

Ce sunt uleiurile esentiale?

Uleiurile esentiale sunt compusi extrasi din plante. Uleiul capteaza aroma si aroma plantei, numita si “esenta” acesteia. Compusii aromatici unici dau fiecarui ulei esential esenta sa caracteristica. Uleiurile esentiale sunt obtinute prin distilare (prin abur si / sau apa ) sau prin metode mecanice, cum ar fi presarea la rece.

Odata ce substantele chimice aromatice au fost extrase, ele sunt combinate cu un ulei purtator pentru a crea un produs gata de utilizare. Modul in care sunt fabricate uleiurile este important, deoarece uleiurile esentiale obtinute prin procese chimice nu sunt considerate uleiuri esentiale adevarate.

Cum functioneaza uleiurile esentiale?

Uleiurile esentiale sunt cele mai utilizate in practicarea aromoterapiei. Ele sunt fie inhalate, fie diluate, apoi frecate pe piele. Uleiurile esentiale nu sunt menite a fi inghitite. Produsele chimice din uleiurile esentiale pot interactiona cu corpul dumneavoastra in mai multe moduri. Cand sunt aplicate pe piele, unele substante chimice din plante sunt absorbite, si se crede ca anumite metode pot imbunatati absorbtia, cum ar fi aplicarea cu caldura sau in diferite zone ale corpului. Cu toate acestea, cercetarile din acest domeniu lipsesc.

Inspirarea aromelor din uleiurile esentiale poate stimula zonele sistemului dumneavoastra limbic, care este o parte a creierului dvs. care joaca un rol in emotiile, comportamentele, simtul mirosului si memoria pe termen lung. Interesant este ca sistemul limbic este puternic implicat in formarea amintirilor. Acest lucru poate explica partial motivul pentru care mirosurile familiare pot declansa amintiri sau emotii.

Sistemul limbic joaca, de asemenea, un rol in controlul unor functii fiziologice inconstiente, cum ar fi respiratia, ritmul cardiac si tensiunea arteriala. Unii oameni sustin ca uleiurile esentiale pot exercita un efect fizic asupra corpului in acest fel.

Tipuri populare

Exista mai mult de 90 de tipuri de uleiuri esentiale, fiecare avand un miros unic si beneficii potentiale pentru sanatate, insa cele mai populare sunt urmatoarele:

 • Peppermint: Folosit pentru a stimula energia si a ajuta la digestie.
 • Lavanda: utilizata pentru ameliorarea stresului.
 • Lemn de santal: Folosit pentru a calma nervii si pentru a va ajuta sa va concentrati.
 • Bergamot: utilizat pentru a reduce stresul si a imbunatati conditiile de piele, cum ar fi eczema.
 • Rose: Folosit pentru a imbunatati starea de spirit si a reduce anxietatea.
 • Musetel: utilizat pentru imbunatatirea starii de spirit si relaxare.
 • Ylang-Ylang: utilizat pentru a trata durerile de cap, greata si afectiunile pielii.
 • Tea Tree: Folosit pentru combaterea infectiilor si stimularea imunitatii.
 • Jasmine: folosit pentru a ajuta la depresie, nastere si libidou.
 • Lemon: folosit pentru a ajuta digestia, starea de spirit, durerile de cap si multe altele.
 • Cimbru: care are efecte antibacteriene, antifungice, antispatice si antiinflamatoare.
 • Cuisoae: folosit in stomatologie din cauza eugenolului pe care il contine, pentru ca are efect analgezic, insa are si proprietati antiinflamatoare, antispatice, antinevralgice, antivirale.

Biomicin Forte (A15) 15cps FARES este produsul ideal pentru dvs. dat fiind faptul ca are in compozitia sa ulei esential de cimbru, de cuisoare si de floarea soarelui, si pentru ca are efect antiinflamator, antibacterian, antispatic, antiviral, antifuncic.

Beneficiile de sanatate ale uleiurilor esentiale

In ciuda utilizarii pe scara larga, se stie putin despre eficacitatea uleiurilor esentiale in tratarea conditiilor de sanatate.

Iata o privire la dovezile pentru unele dintre problemele comune de sanatate pe care uleiurile esentiale si aromoterapia au fost folosite pentru a trat: stres, anxietate si depresie; dureri de cap si migrene, somn si insomnie, reducerea inflamatiilor, antibiotice si antimicrobiene. Altii folosesc aceste uleiuri pentru a-si improspata casa, sau in diferite alte scopuri.

0 Shares
You May Also Like
Ce sunt brosele?

ModaCe sunt brosele?

Brosele sunt fara doar si poate, cele mai vechi bijuterii. Mai mult ca sigur, fiecare dintre femei, a…