Cat va costa viitoarea noastra casa?

0 Shares
0
0
0

Atunci cand ne hotaram sa construim o casa trebuie sa tinem cont de un lucru extrem de important si anume de raportul preturi constructii, raport care trebuie sa fie direct proportional cu raportul calitate pret. Preturile constructiilor trebuie intotdeauna sa fie capabile sa defineasca calitatea acestora din urma.

Ne dorim sa construim o casa, insa ne permitem oare? Pentru a ne planifica eficient bugetul ar trebui sa incepem prin a consulta un estimator de cost online.

Urmatorul pas ar fi acela de a cauta costuri ascunse care se vor adauga facturii finale. Iata cateva sfaturi oferite de catre profesionisti cu privire la planurile de constructii.

1. Contactarea constructorilor locali

Unul dintre primele lucruri pe care trebuie sa le facem atunci cand ne hotaram sa construim o casa este sa ne intalnim cu constructorii locali care realizeaza case similare ca dimensiune, calitate si alte caracteristici cu cea pe care o dorim noi. Majoritatea constructorilor ne vor familiariza cu preturile practicate pe metrul patrat pentru constructia unei case.

Acestia ne pot oferi, de asemenea, o idee despre cat ar putea costa casa pe care ne-o dorim. Cu toate acestea, este important sa stim exact, tot ceea ce este inclus in pret. Daca cerem, majoritatea constructorilor ar trebui sa ne puna la dispozitie o lista pe care sunt trecute materialele pe care le vor folosi.

2. Masurarea ariei

Un alt lucru pe care trebuie sa-l facem este sa ne uitam atent la alte case construite recent si care sunt asemanatoare cu cea pe care dorim sa o construim noi. Luam pretul casei, deducem pretul terenului si impartim suma la dimensiunea casei in metri patrati. De exemplu, daca o casa se vinde pentru 230 000 de lei, iar terenul consta 30 000 de lei, atunci costul constructiei este de aproximativ 200 000 de lei.

Prin urmare, daca dimensiunea casei este de 2 000 de metri patrati atunci pretul pe metru patrat este de 100 de lei (exemplul este pur fictiv). Trebuie sa tinem cont de mai multe case pentru a obtine un pret pe metru patrat aproximativ. Dupa ce am calculat pretul mediu pe metru patrat, va trebui sa inmultim acest pret cu dimeniunea in metri patrati a planului casei noastre pentru a obtine un cost estimativ.

3. Trebuie sa ne asteptam ca unele caracteristici sa coste mai mult

Cele mai scumpe zone dintr-o casa sunt, de obicei, baile si bucataria. Numarul ferestrelor, precum si dimensiunea si calitatea acestora pot afecta pretul final. Tavanele boltite si acoperisurile mari pot, de asemenea creste pretul casei. Atunci cand avem in vedere alte case pentru a obtine un pret estimativ trebuie sa ne asiguram ca acea casa are caracteristici similare cu cea pe care noi dorim sa o construim.

Micile detalii in proiectarea casei noastre pot face o diferenta mare in ceea ce priveste pretul. Pentru a face economii, trebuie sa incepem estimarea costurilor constructiei inainte de a selecta planurile finale de constructie.

Pentru mai multe detalii legate de preturile constructiilor vizitati http://dkrconstruct.ro/preturi-constructii/ .

Alte stiri actuale :

1. Pregătește-ți casa de sărbătoare
2. Aurescu a vorbit, în întâlniri la Casa Albă şi Pentagon, depre sporirea prezenţei SUA şi NATO în est
3. Emoţie în Marea Britanie. Casa regală ar putea avea un nou membru
4. Viaţa în natură. Cea mai frumoasă casă din chirpici din România
5. 300 de oameni locuiesc în aceeaşi casă, într-o comună din România

0 Shares
You May Also Like