Ce este inflatia si cum imi afecteaza afacerea?

0 Shares
0
0
0

Inflatia este un fenomen economic care da cosmaruri proprietarilor de afaceri, deoarece este de obicei legata de vanzari mai mici, venituri mai mici si o lipsa de numerar; Din fericire, exista cateva modalitati de a-i reduce ravagiile.

Pana acum, 2022 a fost un an cu previziuni neincurajatoare privind inflatia. De exemplu, potrivit unui studiu, Banca Romaniei si-a actualizat prognoza privind inflatia, deoarece acum estimeaza ca va inchide 2022 la 4%, cand era prognozata la 3,5% in decembrie 2021.

Dar la ce se refera toate acestea? De ce aceste date va pot afecta afacerea? Si, se poate face ceva pentru ca firmele noastre sa nu sufere o lovitura atat de puternica pe care acest fenomen o poate aduce drept consecinta? Noi ne-am luat asupra noastra responsabilitatea de a face cateva cercetari pentru a va ajuta sa intelegeti mai bine despre ce este inflatia.

Ce este inflatia?

Cu siguranta ati auzit – sau ati experimentat pe pielea voastra- celebrul „nu-mi mai ajung banii”. Se merge la supermarket cu acelasi buget ca intotdeauna, dar „nu mai este suficient” sa cumperi totul. Unul vrea sa-si umple rezervorul masinii si „nu mai este suficient” pentru ca pretul pe litru este acum mai scump. Vrei sa cumperi papetarie pentru afacerea ta si „nu mai este suficient” pentru ca preturile au crescut. Toate acestea sunt o consecinta a inflatiei.

Cu cuvinte mai simple: inflatia este cresterea pretului bunurilor si serviciilor in timp, ceea ce face ca banii sa produca mai putin si, in consecinta, sa se cumpere mai putin . Veti intreba, de ce se intampla? Cauzele sunt diverse, dar se intampla de obicei din cauza unei cresteri a cererii de bunuri si servicii, ceea ce face ca capacitatea productiva a unei tari sa nu o poata acoperi. Consecinta? Lipsa produselor si cresterea preturilor.

Cum imi afecteaza inflatia afacerea?

Este important de mentionat ca inflatia actuala a iesit dintr-o situatie atipica; asa e, ne referim la pandemie. In 2020, intreaga lume s-a oprit. S-au inchis fabricile, nu se mai produceau materii prime, iar oamenii au incetat sa cumpere ca inainte. Dupa vaccinare, multe persoane si-au reluat activitatile si au inceput din nou sa cumpere masiv, insa cererea mare nu a fost satisfacuta, ceea ce ne face sa suferim consecintele inflatiei.

Asadar, daca preturile materiilor prime au crescut si cererea a crescut, acest lucru va va afecta, evident, afacerea, rezultand ca preturile dumneavoastra trebuie sa creasca pentru a va acoperi costurile. Dar asta nu este tot: inflatia iti poate aduce dificultati si ca proprietar de afaceri.

Supravietuirea unui fenomen precum inflatia este posibil ca proprietar de afaceri. Important este sa te informezi, sa-ti pui toata creativitatea pe gratar si sa iei actiuni care sa-ti permita sa infrunti cu strategie momentele dificile.

Acum ca esti constient de ce este inflatia si poti actiona corect, consideram ca esti pregatit sa iti iei inima in dinti si sa iti deschizi propria afacere, intra pe site-ul https://www.doczilla.ro, si descarca dosarele necesare infintarii acesteia, indiferent ca doresti sa optezi pentru un PFA sau un SRL.

0 Shares
You May Also Like