Cum sa alegi un brad artificial?

0 Shares
0
0
0

Acum ca ati decis sa cumparati un pom artificial, se pune intrebarea cruciala: cum aleg? Si cel mai important, de ce dintre doi brazi identitici unul costa mai mult decat celalalt?

Ei bine, daca aveti rabdarea sa urmariti acest articol, veti deveni un expert in pomii artificiali.

Pomii artificiali de Craciun, cu aceeasi culoare, inaltime si tip de copac, au costuri diferite si calitati diferite, in special din 2 motive:

  • Materialul din care este realizat copacul
  • Numarul de ramuri

Inainte de a vorbi despre aceste 2 caracteristici fundamentale, care determina pretul copacului, sa vorbim in cateva fraze despre “tip”. Exista, de fapt, copaci VERZI sau de alte culori, SNOWY (adica doar stropit cu zapada) sau FLOCKED, unde copacul pare plin de zapada, ca si cum ar fi fost expus la o ninsoare mare. Apoi, exista copaci care simuleaza diferitele culori de toamna ale coniferelor, deci nu numai verde, ci maro sau care tind spre portocaliu-galben.

Copacii sunt apoi impartiti in: subtiri sau normali

Arborii subtiri au un diametru putin mai mic la baza decat forma triunghiului traditional, prin urmare, mentinand in acelasi timp un efect excelent, la aceeasi inaltime sunt mult mai putin voluminoase. Din acest motiv, ele sunt din ce in ce mai solicitate, deoarece, in ciuda faptului ca sunt mai putin realiste, rezolva stralucit problemele spatiale in medii nu prea mari.

In ceea ce priveste copacii normali cu picioarele expuse, sau numiti “ramuri pana la pamant”, este o chestiune de gust: in primul caz, piciorul copacului este vizibil, este adesea urat si va fi apoi acoperit si decorat cu o carpa speciala sau o hartie colorata, dar are marele avantaj ca putem pune cadourile SUB BRADUL DE CRACIUN!

Daca alegem in schimb un copac de inaltime completa, adica cu ramurile pana la pamant, atunci vom fi rezolvat problema piciorului inestetic la vedere. Vom avea un copac mai putin realist si putem pune darurile aproape de copac, dar nu sub copac!

Acum sa ajungem la celebrele 2 caracteristici fundamentale despre care vorbeam la inceputul articolului:

1. Material: arborii sintetici traditionali sunt realizati din PVC. O masina realizeaza ramurile, care sunt apoi asamblate una cate una. Desi efectul de realism nu este cel mai bun, aceasta fiind cea mai mare critica adusa in ultimii ani copacilor sintetici in comparatie cu cei traditionali: de la distanta pot fi si draguti, dar de aproape nu se compara cu cei reali.

2. Numarul de ramuri: sau, asa cum este raportat pe unele pachete, numarul de sucursale. In realitate, este intotdeauna numarul total de ramuri ale copacului. Un fapt foarte important, din doua motive:

  • cu cat numarul de ramuri este mai mare, cu atat copacul este mai plin, gros si, prin urmare, frumos
  • Chiar si pe site-uri web, ca si in magazine, de multe ori, copacii cu cateva ramuri sunt deschisi incorect, adica deschiderea tuturor varfurilor fiecarei ramuri ca si cum ar fi petalele unei flori (DESCHIDEREA FLORILOR), astfel incat sa umple vizual gaurile din cauza numarului scazut de ramuri. Insa, pe https://www.brazicraciun.net/brazi-artificiali-ieftini, veti gasi brazi artificiali cu ramuri multe si frumoase.

Si cu asta v-am spus totul! Acum sunteti, de asemenea, super experti, trebuie doar sa alegeti copacul care se potriveste cel mai bine nevoilor dumneavoastra si, mai presus de toate… bugetului dumneavoastra.

0 Shares
You May Also Like