Ce inseamna web hosting?

0 Shares
0
0
0

Ce inseamna hosting sau gazduire web? Orice site este facut din mai multe fisiere ce trebuie sa fie tinute pe un server cu un bun acces la internet inainte sa poata sa fie accesate de utilizatori.

Tinand cont de tipul de limbaj utilizat de site-ul care va fi pus pe server cel din urma trebuie sa poata sa interpreteze codul respectiv inainte sa fie trimis la utilizatori. In cazul in care site-ul este dinamic si e facut in PHP sau un MySQL are nevoie si de un server care va avea aceste programe instalate si configurate.

Hostingul poate sa fie construit si acasa folosind calculatorul daca avem si programe server dar si o legatura la internet buna si stabila. Este preferabil insa sa luam hosting contra cost pentru ca ne ofera conditii mai bune unde poate rula un site: un uptime mai mare in timp ce serverul este pornit si poate sa fie accesat pe internet, resurse ceva mai bune, in cazul in care serverele pe care le avem utilizeaza gazduire partajata nu trebuie sa va faceti griji pentru ca oricum acestea au performante mai bune decat propriul calculator, pentru ca sunt facute special pentru a putea face fata la aceste servicii.

Gazduirea web de tip reseller

De asemenea vom avea o banda de internet mai larga pentru cazul in care aveti in plan un numar mare de vizitatori. Banda pe care o aveti acasa in mod sigur nu va putea face fata acestor useri.

Sunt si firme ce ofera gazduire contra unei sume de bani si in anumite conditii stabilite cu ajutorul unui contract. In general aceste firme ofera si servere care ruleaza pe unele sisteme de operare, in general Linux, si care au anumite limbaje pentru interpretarea unui site web, sau a anumitor baze de date. Pe serverele acestea pot sa fie instalate destul de usor site-urile gen magazinele online sau portalurile si site-urile pentru rezervari online.

Hosturile shared reprezinta un tip de gazduire in mediul online unde fisierele pentru mai multe site-uri se afla pe acelasi server. Site-urile acestea consuma la comun toate resursele de sistem (spatiul de pe hard diskm memoria ram, procesorul) fiind unul dintre cele mai des utilizate tipuri de gazduire web. Este recomandat sa utilizamd aceasta gazduire nu doar pentru site-urile care consuma putine resurse, asa cum sunt site-urile de prezentare, magazine mici sau mijlocii.

Gazduirea web de tip reseller este un tip de gazduire web unde proprietarii contului pentru gazduire pot sa vanda resursele sistemului mai departe spre alte parti. Este genul de gazduire utilizat de companii de web design si de dezvoltatorii web.

Grazduirea pe VPS este la fel ca si cea shared numai ca resursele sunt de obicei mai mari si sunt impartite in functie de porturi, ip si nume.

Gazduirea pe servere dedicate este genul acela de gazduire unde firmele de hosting web dau spre inchiriere servere si astfel clientul are un control absolut asupra serverelor, iar resursele din sistem le apartin complet.

Dupa ce ati determinat tipul de host va recomandam sa va orientati bine inainte de a cumpara domeniul.

0 Shares
You May Also Like
Ce sunt brosele?

ModaCe sunt brosele?

Brosele sunt fara doar si poate, cele mai vechi bijuterii. Mai mult ca sigur, fiecare dintre femei, a…