Cum se depoziteaza corect cauciucurile?

0 Shares
0
0
0

La trecerea la anvelopele de iarna, boxele, subsolurile sau garajele ori balcoanele devin gazda pneurilor pentru vara care sunt date jos de la masini.

Alegerea acestei solutii poate sa fie paguboasa in cazul in care nu sunt cunoscute elementele de baza cu privire la depozitarea cauciucurilor de masina. In primul rand veti avea nevoie de  rafturi pentru a depozita aceste anvelope in conditii optime.

Va prezentam cum ar trebui sa fie pastrate in mod corect anvelopele de vara pentru a evita neplacerile sau greselile pe care cei care au masini le descopera prea tarziu, mai exact primavara.

Un prim pas ar fi sa va notati si numarul de kilometri pe care i-ati parcurs cu aceste anvelope de vara inainte sa le demontati. Dupa ce sunt demontate anvelopele de vara vor trebui sa fie marcate cu creta pentru a sti pe ce pozitie s-a aflat fiecare cauciuc.

Aceste notatii va ajuta sa stiti cum sa le montati si de asemenea va ajuta si sa le rotiti de pe o pozitie pe alta in functie de numarul de kilometri parcursi cu scopul de a le prelungi durata de viata.

Dupa ce cauciucurile sunt demontate de pe masini, trebuie sa fie spalate cu apa si ucate. Se vor pastra la loc uscat si ferite de lumina soarelui pentru ca razele UV sa nu le afecteze. Cu scopul acesta trebuie sa fie acoperite cu un material textil uscat sau cu o prelata.

Fiti atenti. O mare greseala pe care multi o fac este sa puneti cauciucurile suprapuse, stivuite sau ingramadite unele peste altele. Cu toate ca pare o solutie convenabila in ceea ce priveste economia de spatiu daca faceti lucrurile astfel veti risca si sa le distrugeti.

Greutatea pe care o au cauciucurile aflatea desupra poate sa deformeze in mod iremediabil structura de rezistenta pe care o au cele aflate sub ele si le vor face sa fie inutilizabile in primavara ce urmeaza.

Este ideal sa le pastrati acoperite cu huse, puse pe rafturi in picioare ori agatate de pereti in suporturi special create.
Este bine ca pneurile de vara sa fie date cu un strat de pudra de talc si locatia unde vor fi pstrate sa se afle la mare distanta de temperaturile ridicate, mai exact de sursele de caldura, de sobe, de aragaz si de teracote, de calorifere, dar si de substantele chimice care au tot potentialul de a le deteriora.

In timp ce sunt depozitate cauciucurile se intaresc si pe suprafata lor se formeaza un strat lucios. Este recomandat sa mergeti aproximativ 150 de km pe un carosabil uscat si sa faceti si cateva franari astfel incat suprafata pe care veti rula sa revina la forma initiala sisa aiba si rugozitatea care sa va asigure un nivel maxim de aderenta.

Specialistii nu va recomanda sa utilizati aceleasi jante si pentru cauciucurile de iarna si pentru cele de vara.
E de preferat si ca pneurile de iarna sa aiba propriile jante pentru a fi demontate de fiecare data cu totul. De fiecare data riscati sa distrugeti anvelopele in momentul in care le scoateti de pe jante.

0 Shares
You May Also Like
Ce sunt brosele?

ModaCe sunt brosele?

Brosele sunt fara doar si poate, cele mai vechi bijuterii. Mai mult ca sigur, fiecare dintre femei, a…