Metode de purificare a cristalelor

0 Shares
0
0
0

Atunci cand intrati intr-un magazin cristale si  vreti sa va cumparati o piatra este foarte important in primul rand ca dupa achizitie sa o purificati.

In primul rand conteaza foarte mult modul in care alegeti piatra potrivita. Treceti pe lista toate bijuteriile din casa pentru ca probabil ca deja aveti piatra care va trebuie dar ati trecut-o cu vederea chiar daca ea va asteapta sa o descoperiti de mai mult timp.

Este bine sa invatati cat mai multe despre cristale si sa descoperiti care este piatra potrivita pentru voi.

Spalarea initiala este de asemenea o etapa foarte importanta. Trebuie sa spalati cristalul cu apa cat mai bine si eventual puteti sa utilzati si un material moape pentru a nu zgaria suprafata pe care o piatra o are.

Dupa ce ati eliminat toate impuritatile trebuie sa puneti piatra intr-un vas din sticla sau din cristal in care sa se afle apa curata, din surse naturale in care sa puneti si sare gema in asa fel incat sa faceti o solutie cu o concentratie mare de sare.

Nu utilizati sare de bucatarie. Puneti cristalul in aceasta solutie pentru o saptamana sau macar pentru o noapte in recipientul respectiv. Daca faceti o purificare repetata este suficient si numai cateva ore, departe de zonele aglomerate din aca.

Puteti sa tineti cont si de fazele lunii si cel mai bine este sa purificati cristalul in perioadele in care luna este in crestere sau in luna plina pentru ca energizarea sa fie amplificata.

Cea mai buna metoda de purificare este tocmai spalarea cu apa curenta ori purificarea cu apa cu sare. Puteti sa puneti in plus si alte metode foarte simple insa care nu se contrazic cu metoda de baza.

Dupa ce spalati cu apa puteti sa puneti piatra in soare si in final puteti sa aplicati si o metoda sonora utilizand clopotei chinezesti. Si rugaciunea tinand piatra in mana are rolul de a o incarca spiritual.

Purificarea cu apa se face lasand piatra pentru cateva minute in valurile marii sau in apa unui izvor de munte.

Ulterior se acopera cristalul cu sare si se lasa noaptea. Sarea poate sa afecteze unele pietre precum azuritul, calcitul si prin urmare nu va recomandam sa utilizati purificarea cu apa sarata pe aceste pietre.

Puteti face purificarea pietrelor si cu ajutorul unei alte pietre. Lasati piatra aproape de un alt cristal, de preferat de quart brut si care a fost deja purificat. Aceasta metoda se recomanda in mod special pietrelor delicate ce pot sa fie afectate si de alte metode de purificare.

Puteti expune piatra la lumina soarelui sau a lunii. Se recomanda sa lasati cristalul pentru mai multe ore in lumina solara fie la apus fie la rasarit sau atunci cand este luna plina.

Daca soarele este intens nu lasati acolo piatra decat maxim 30 de minute. Lumina poate sa afecteze ametistul, celestitul, cuartul, citrinul, piatra lunii si fluoritul si prin urmare aceasta metoda de purificare nu este recomandat pe timp indelungat pentru aceste pietre. Puteti pune pietrele delicate sub petale de flori intr-un cos.

0 Shares
You May Also Like
Ce sunt brosele?

ModaCe sunt brosele?

Brosele sunt fara doar si poate, cele mai vechi bijuterii. Mai mult ca sigur, fiecare dintre femei, a…