Ce sa facem daca iOS 7 nu mai raspunde la comenzi ?

0 Shares
0
0
0

Problemele comune ale smartphone-urilor de la Apple sunt legate in general de butonul Home (care poate inceta sa functioneze brusc, fara avertisment), de butonul Sleep/Wake, ce poate prezenta in timp acelasi comportament, dar si blocari repetate ale iPhone-ului (in general) sau a functiei slide in special.

Esti interesat de un service telefoane, unde lucreaza cei mai buni specialisti? Intra pe ServiceGsm.ro.
In acest articol, vom vorbi insa despre sistemul de operare de pe iPhone-urile putin mai vechi, si anume iOS 7. De cele mai multe ori, sistemul de operare iOS (orice versiune) dar in special iOS 7, instalat fie pe iPhone, pe iPad sau iPod touch, poate inceta sa functioneze si nu mai raspunde la comenzi.

Device-ul se poate bloca si nu mai intra in ciclul de aprindere/oprire, in concluzie nu veti mai putea porni telefonul (daca s-a descarcat complet).

Acest lucru se intampla de obicei din cauza faptului ca touchscreen-ul in sine este blocat si nu mai raspunde la comenzi. Problemele ce cauzeaza acest comportament, pot fi cele din lista de mai jos:

– Butonul Home nu mai functioneaza sau o data apasat, nu te mai directioneaza catre ecranul Home.
– iPhone-ul, iPad-ul sau iPod-ul nu mai functioneaza decat in modul “sleep”, dar nu se mai “trezeste” din acest mod, nici macar daca apasati pe butonul sleep/wake.
– Telefonul sau alt device, nu mai pot fi pornite de la butonul On/Off.
– Dupa pornirea telefonului, logo-ul Apple apare, dupa care sistemul/telefonul se blocheaza si nu mai finalizeaza secventa de boot (pornirea).
– Telefonul se blocheaza deseori in timpul functionarii si nu mai raspunde la nici o comanda.
– Functiile “slide to unlock” sau “slide to power off” nu mai functioneaza.

Mai jos, vom incerca sa prezentam posibilele rezolvari ale acestor probleme:

1. Daca iPhone-ul tau, iPod-ul sau iPad-ul nu mai raspund la comenzi, incearca un lucru foarte simplu: restartul. Pentru a restarta device-ul, apasa si tine apasat pe butonul Sleep/Wake, pana apare un slider de culoare rosie.

In momentul in care apare acel slider, trage de el cu degetul pentru a opri device-ul. Dupa ce ai efectuat aceasta operatiune, apasa din nou pe butonul Sleep/Wake, pentru a reporni telefonul sau iPad-ul.

Restartul device-ului este o procedura foarte simpla si de cele mai multe ori rezolva majoritatea problemelor care pot aparea in functionarea sistemului de operare instalat pe smartphone (indiferent de versiune).

2. Daca device-ul tau nu mai raspunde la nici un fel de comanda si nici macar nu se mai aprinde (daca s-a descarcat complet), incearca sa-i faci o resetare generala.

Pentru a reseta device-ul, trebuie sa tii apasat pe acelasi buton Sleep/Wake, de data aceasta pentru mai mult de 10 secunde. Dupa ce ai facut acest lucru, ar trebui sa poti vedea la scurt timp pe ecran, logo-ul Apple. In acest moment, device-ul a fost resetat.

3. Daca o anumita aplicatie nu mai raspunde la comenzi, incearca sa fortezi oprirea acesteia (force stop). Pentru a opri fortat o anumita aplicatie, executa dublu click pe butonul Home si un swipe left (swipe la stanga) pe acea aplicatie, pentru a o inchide.

0 Shares
You May Also Like