Ce nu stiai despre vacute

Ce nu stiai despre vacute

Ce nu stiai despre vacuteCresterea vacutelor pare a fi o activitate profitabila pentru fermieri. Aceasta munca a devenit mai usoara datorita aparitiei pe piata a unor instrumente cum ar fi celebrele aparate de muls vaci. Cu ajutorul lor fermierii nu trebuie sa mai faca efortul de a mulge manual un numar impresionant de vaci.

Folosind aparate de muls vaci, igiena primeaza, astfel incat laptele dat de vacuta va fi de cea mai buna calitate. Aceste aparate sunt obligatorii daca vrei sa fii fermier in Romania in anul 2014, deoarece, Uniunea Europeana cere ca acest standard sa fie indeplinit. Aparate de muls vaci puteti achizitiona cu mare usurinta de pe Aparatedemuls.blogspot.com .

Cum se cresc vacutele si ce trebuie sa aiba pentru a creste bine si sanatoase stie mai toata lumea. Sunt insa informatii despre vacute pe care multe persoane nu le stiu.

Rasele de vaci sunt multe. Fermierii incearca sa aiba la ferma cea mai buna rasa pentru a scoate cel mai bun profit. Se pare ca in total, exista 920 de rase de vaci. Da, ati citit bine 920 de rase diferite in toata lumea.

Probabil majoritatea oamenilor au vazut o vaca mancand. Intr-o zi, o vaca poate manca si opt ore. Vaca nu musca iarba, asa cum s-ar parea la o
prima vedere. Ea rupe iarba cu ajutorul limbii. Iarba ajunge in cel mai mare compartient din stomacul sau. Aceasta parte a stomacului are o capacitate de aproximativ 20 de litri.

Referitor la productia de lapte, trebuie sa treaca doua zile ca o vaca sa proceseze o anumita mancare si sa o transforme in lapte. Ugerul vacii este compus din 4 compartimente de stocare a laptelui si se spune ca de la o vaca se pot obtine in total 200.000 de pahare de lapte.

Ca si oamenii, si vacile trebuie sa consume o anumita cantitate de apa. Se pare ca 4 litri de apa sunt suficienti ca o vaca sa functioneze in conditii normale, insa, de obicei ea bea in jur de 100 de litri de apa pe zi.

Daca e sa ne gandim la varsta unei vaci, aceasta traieste in medie in jur de 24 de ani. Sunt insa si conditii exceptionale in care pot depasi aceasta varsta. Sunt informatii precum ca cel mai mult a trait o vaca irlandeza, si anume 49 de ani.

Vacile nu sunt animale foarte periculoase. Ele nici macar nu pot musca. De ce? Pentru ca nu au dinti decat jos. Pentru cei interesati de rasele de vaci, dintre cele 920, cea mai buna rasa pare a fi vaca Holstein, daca ne intereseaza productia de lapte. Sunt insa fel si fel de rase. O rasa interesanta este vaca Dexter. Aceasta este cea mai mica, avand aproximativ 1 metru inaltime si 300 kg. La polul opus, se afla rasa Chianina.

Sunt date care atesta faptul ca cea mai mare bovina din aceasta rasa a cantarit 1740 kg. Uimitor!Un lucru interesant este si curiozitatea acestor animale. Vacile par a fi animale foarte curioase si sunt interesate de tot ce li se pare lor mai interesant. Dar sa trecem si la lucruri mai interesante. Stiati ca o vaca nu poate cobora scarile? Ea le poate urca, insa mobilitatea genunchilor nu ii permite sa le si coboare.

Tot legat de motricitate, o vaca se ridica si se aseaza de pana la 14 ori pe zi. Foarte interesant ar mai fi si faptul ca sunt conditii in care o vaca poate alerga mai repede ca un cal. Da, da, mai repede ca un cal. Cand anume? Cand terenul pe care alearga este umed sau plin de noroi. Acest lucru se intampla datorita faptului ca vaca are copitele despicate, ceea ce ii ofera posibilitatea sa se adanceasca in noroi.

Nu-i asa ca vaca este un animal uimitor?

Alte stiri actuale :

1. 3 idei pentru un mic dejun sanatos si rapid. Retete usor de facut!
2. Vaca cu cinci picioare, plimbată în toată India ca un talisman norocos
3. România este pe ultimele locuri în UE la consumul de lapte de vacă ambalat
4. Cum alegi formula de lapte potrivita – tot ce trebuie sa stii de la specialisti

Be Sociable, Share!

No Comments

Leave a Comment

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.