Ce recomandă LG pentru cresterea duratei de viata a telefoanelor LG?

0 Shares
0
0
0

Cand dorim sa ne achizitionam un telefon LG, trebuie sa ne gandim la tot ce inseamna un asemenea produs, la ce durata de garantie are, cat de bune sunt service-urile acestuia, unde se ofera reparatii LG, etc.

Nu trebuie sa pornim cu ideea preconceputa ca daca e un telefon sud-coreean automat reprezinta un produs de calitate inferioara unui iPhone, de exemplu. Telefoanele LG sunt telefoane des intalnite pe piata mondiala avand multi clienti datorita faptului ca sunt dispozitive fiabile si rezistente in timp.

Dar ca orice fel de telefon mobil, fie el al unui brand renumit sau al unui producator obscur, poate avea probleme, chiar si inainte de expirarea garantiei. De aceea exista numeroase service-uri autorizate LG pentru a remedia problemele aparute pe parcursul garantiei dar si dupa terminarea acesteia.

Cele mai multe probleme apar datorita folosirii inadecvate a telefonului de catre utilizatori, dar exista si unele probleme care tin de producator. Foarte multi utilizatori incearca sa realizeze imposibilul cu telefonul achizitionat, epuizandu-i bateria prin descarcarea unor aplicatii si servicii aproape inutile.

Acestea sunt mari consumatoare de energie si astfel bateria telefonului se va descarca foarte repede, daca nu sunt selectate doar acele aplicatii cu adevarat necesare. De cele mai multe ori incarcarea telefonului de catre utilizatori se face defectuos, incarcarea facandu-se numai dupa ce bateria s-a descarcat definitiv.

Cei mai multi utilizatori nu concep sa incarce o baterie descarcata pe jumatate sau macar cand aceasta ajunge la 30%. Sunt tributari telefoanelor mobile clasice care nu aveau atatea aplicatii si nu erau mari consumatoare de energie.

Acum este neaparat necesar ca bateria unui smartphone sa nu fie lasata sa se descarce in totalitate pentru ca procesul acesta de incarcare de la 0% la 100%, afecteaza acumulatorul acestuia in mod serios. De aceea se recomanda de catre producator ca bateria unui smartphone sa fie incarcata in momentul in care aceasta ajunge la circa 30% din capacitate.

Dat fiind faptul ca bateria originala este mult mai rezistenta decat inlocuitoarele acesteia este bine sa o protejam cat mai bine si sa evitam distrugerea sa in timpul garantiei. O altfel de problema o reprezinta avarierea din greseala a unor componente ale smartphone-ului care sunt inlocuite apoi cu piese de schimb de calitate indoielnica pe principiul ca sunt mai ieftine, dar la fel de bune.

Unii utilizatori fac aceste operatiuni de reparatie a telefonului LG pe cont propriu sau in service-uri neautorizate de producator, acest fapt afectand si mai mult dispozitivul si totodata ducand la pierderea garantiei.

De aceea se recomanda de catre LG Electronics folosirea unor componente originale si schimbarea lor in service-urile autorizate de producator.

Bineinteles ca problemele aparute la un smartphone de ultima generatie se pot datora si producatorului, acesta asumandu-si in acest caz toata reparatia dispozitivului sau chiar schimbarea acestuia, in cazul unor probleme mai mari.

Bineinteles ca marii producatorii cum este si LG vor cauta sa rezolve cat mai prompt toate problemele aparute din fabricatie, pentru a reusi sa-si fidelizeze clientii si sa atraga totodata noi clienti.

0 Shares
You May Also Like
Ce sunt brosele?

ModaCe sunt brosele?

Brosele sunt fara doar si poate, cele mai vechi bijuterii. Mai mult ca sigur, fiecare dintre femei, a…