Curiozitati din lumea telefoanelor mobile

0 Shares
0
0
0

In introducere va vorbesc putin despre www.servicegsm.ro, cel mai bun service de telefoane mobile din tara noastra .

Acest service va pune la dispozitie cele mai bune servicii de reparatii telefoane mobile, inlocuire display Nokia, si nu numai, la un pret perfect pentru buzunarul dumneavoastra . Specialistii Servicegsm.ro repara orice defectiune, indiferent de tipul sau marca telefonului.

Pana acum am tot scris despre performantele si dotarile celor mai noi smartphone-uri , insa de data aceasta am vrut sa va prezint cateva dintre cele mai interesante curiozitati din lumea acestor gadget-uri ,  care sunt considerate pe buna dreptate cea mai importanta inventie a secolului .

Se estimeaza ca la sfarsitul anului 2014  in lume v-or fii nici mai mult nici mai putin 1,76 oameni care v-or detine cel putin un smartphone . Cu alte cuvinte cel putin 1 din 7 oameni va avea cel putin un smartphone , spun cel putin deoarece sunt foarte multi aceia care au cel putin doua astfel de gadget-uri .

Iata asadar ce curiozitati mi-au atras atentia :

•    Cand a fost conceput primul telefon portabil ? Specialistii de la Lucent Technologies ‘’Bell Labs’’ din New Jersey , SUA , au fost cei care au conceput primul telefon portabil din istorie in anul 1947 . Insa , primul telefon portabil a fost produs de catre Martin Cooper de la Motorola , tot o companie americana .

Primul apel telefonic realizat de pe un telefon portabil  a fost efectuat de Martin Cooper  in data de 3 aprilie 1973 catre nimeni altul decat rivalul sau Joel Engel , directorul diviziei de cercetare de la Bell Labs .Tot in acest context vreau sa mentionez ca prima retea de telefonie mobila comerciala din lume a fost lansata in 1979 in Japonia .

Primul telefon mobil produs la scara larga , Dyna TAX 800X , a aparut in 1983 sub marca celor de la Motorola si avea un pret de aproximativ 4.000 de dolari . Telefonul , cu o greutate de 900 de grame , permitea 35 de minute de conversatie si avea nevoie de 10 ore pentru incarcarea bateriei .

•    Cat costa cel mai scump telefon mobil produs vreodata ? Ei bine , vorbim despre un model iPhone 5 Black Diamond care costa nici mai mult nici mai putin de 15,3 milioane de dolari  . Posesorul , un om de afaceri chinez care doreste sa isi pastreze anonimatul , a comandat special acest smartphone in 2013 . Bijuteria , creata de designer-ul britanic Stuart Hughes,  are o carcasa din aur de 24 de carate  incrustata cu 600 de diamante albe , la care s-au mai adaugat 53 de diamante care construiesc sigla Apple . Numele ‘’Black diamond’’ provine de la diamantul negru care inlocuieste butonul Home .

•    Ca tot suntem in era selfie cred ca este interesant sa stim cand a fost realizat primul selfie . Primul asa zis ‘’selfie’’ din istorie a fost realizat in 1839 de catre un fotograf american , pe numele sau Robert Cornelius . Acesta este cunoscut ca fiind cel care a realizat prima fotografie de tip autoportret .
Iar primul ‘’selfie in spatiu’’ a fost realizat in 1966 de catre astronautul American Buzz Aldrin .

•    In ce oras din lume se fac cele mai multe selfie-uri ? Orasele Makati City si Pasig City din Filipine au fost recent declarate de catre celebra revista america Time ca fiind orasele in care se fac cele mai multe selfie-uri . In aceste orase se fac aproximativ 258 de selfie-uri la 100.000 de locuitori .

•    Stiati ca exista o fobie legata de telefonul mobil ? Pe cat de ciudat suna pe atat de adevarat este , nomophobia ( abreviere pentru ‘’no-mobile-phone phobia’’) este frica de a ramane fara telefonul mobil . Potrivit unui studiu realizat recent mai mult de jumatate dintre utilizatorii de telefonie mobila intra intr-o stare de panica si devin extrem de nervosi in momentul in care nu mai au semnal , cand nu mai au baterie sau cand nu mai au credit .

0 Shares
You May Also Like