Ce sunt masinile de insurubat?

0 Shares
0
0
0

Ce sunt masinile de insurubat?Majoritatea celor care lucreaza in domeniul constructiilor sau sunt pasionati de realizarea pieselor de mobilier au cat de cat o idee despre ce inseamna o masina de insurubat. Daca ne gandim putin, putem spune ca oricine a auzit macar o data de masini de insurubat, chiar daca nu a folosit niciodata una.

La fel de bine, oricine ar putea raspunde la intrebarea din titlu, ar putea oricand formula o definitie simpla de genul “masinile de insurubat sunt niste surubelnite electrice” sau “sunt urmasii surubelnitelor”, insa, desi pare simpla prin formulare, intrebarea este mult mai complexa.

Vom incerca sa oferim un raspuns pe masura.

Masinile de insurubat electrice, care pot fi prevazute atat cu fir cat si cu acumulator, sunt unelte usor de manuit folosite pentru asamblarea sau dezasamblarea unei game variate de obiecte. Chiar daca unii prefera masinile de insurubat cu acumulator, nu putini sunt cei care le folosesc pe ambele.

Masina de insurubat electrica este, intr-o oarecare masura, o unealta de specialitate. Viteza ei destul de mare o face imposibil de folosit ca masina de gaurit, iar momentul de torsiune redus o face ineficienta in cazul lucrului mecanic. Utilizarea acestei unelte este limitata la asamblarea si dezasamblarea diverselor echipamente, precum si la insurubarea diferitelor suruburi in gaurile de ghidare.

In cadrul masinilor electrice de insurubat, masinile cu fir si cele cu acumulator sunt folosite in diferite medii, cu diferite scopuri. Masinile de insurubat fara fir sunt de cele mai multe ori unelte destinate uzului casnic, chiar daca uneori le gasim folosite si in magazinele de reparatii electronice. Masinile de insurubat cu fir sunt predominant folosite in operatiuni de prelucrare.

Mai exista si alte tipuri de masini electrice de insurubat. Alte doua categorii de unelte electrice sunt uneori numite masini electrice de insurubat, in afara celor cu fir si cu acumulator. Pentru a fi mai expliciti ar fi o idee buna sa le identificam.

Vorbim despre masina electrica de gaurit fara fir care are un cuplaj (carlig) atasat, folosit pentru a limita momentul de torsiune. Acest lucru permite uneltei sa fie folosita pentru insurubare, fara a produce daune suruburilor. Aceste masini sunt foarte bune pentru lucrul cu lemnul, insa nu foarte eficiente atunci cand vine vorba de repararea diferitelor echipamente.

Chiar daca detinem o astfel de unealta, o masina electrica de insurubat poate fi inca de folos. Atunci cand lucram cu lemnul, daca avem ambele unelte, putem economisi timp intrucat nu vom mai fi nevoiti sa schimbam burghiul. Gaurile de ghidare sau adanciturile pot fi facute cu masina de gaurit, iar surubul poate fi fixat cu masina de insurubat.

In cadrul celei de-a doua categorii intra pistolul de insurubat. Acesta este folosit in constructii, in special pentru instalarea tapetului. Pistolul de insurubat pentru tapet este o unealta cu viteza foarte mare folosita pentru a baga suruburile in dibluri cat mai rapid. Este foarte asemanator cu masina de gaurit.

Adancimea surubului nu este controlata prin intermediului cuplajului de torsiune ci prin unul de adancime. Atunci cand surubul atinge adancimea optima, inelul din jurul burghiului atinge suprafata tapetului activand astfel cuplajul.

Toate tipurile de masini de insurubat amintite mai sus, precum si alte unelte si echipamente, le puteti gasi doar daca accesati Epinvest.ro .

Alte stiri actuale :

1. Patronatele din construcţii s-ar putea uni într-o federaţie
2. Transilvania Construcţii a fost vândută printr-o tranzacţie de 6,5 mil. euro
3. Dan Mateescu a revoluţionat ingineria. În anii 40 a ridicat prima construcţie metalică sudată din România
4. Ce construcţii, altele decât clădiri, vor fi impozitate cu 1,5% din valoare
5. Impozitul de 1,5% din valoarea constructiilor speciale ar putea intra in vigoare de la 1 ianuarie 2014. Pentru ce si cum se plateste?

0 Shares
You May Also Like