Ce trebuie sa faci cand te prezinti pentru o mamografie?

0 Shares
0
0
0

Specialistii care lucreaza la un cabinet ecografie mamara in Cluj clinica Medimages, ofera mai multe explicatii cu privire la modul in care va decurge o mamografie.

Radiologul este cel care va pozitioneaza pentru mamografie. Vi se va cere sa schimbati pozitia intre imagini. Vizualizarile de rutina sunt o vedere de sus in jos si o vedere laterala in unghi.

Procesul se va repeta pentru celalalt san. Compresia este  necesara pentru tomosinteza pentru a minimiza miscarea, care degradeaza imaginile. In timpul tomosintezei de san, sunt obtinute sau create imagini bidimensionale din imaginile 3-D sintetizate.

Trebuie sa va mentineti in pozitie si vi se poate cere sa nu mai respirati cateva secunde, in timp ce fotografia cu raze X este facuta pentru a reduce posibilitatea unei imagini incetosate. Radiologul va merge in spatele unui perete sau in camera alaturata pentru a activa aparatul cu raze X.

Dupa finalizarea examinarii, vi se poate cere sa asteptati pana cand radiologul va determina ca toate imaginile necesare au fost obtinute. Procesul de examinare ar trebui sa dureze aproximativ 30 de minute.

Veti simti presiune asupra sanului, deoarece este stransa paleta de compresie. Unele femei cu sani sensibili pot prezenta disconfort. Daca  este cazul, programati procedura cand sanii  sunt mai putin sensibili.

Asigurati-va ca informati radiologul daca durerea apare odata cu cresterea compresiei. Daca disconfortul este semnificativ, se va utiliza un nivel mai mic de compresie. Amintiti-va intotdeauna ca compresia permite mamografii de mai buna calitate.

Un radiolog, un medic special instruit pentru a supraveghea si interpreta examenele de radiologie, va analiza imaginile si va trimite un raport semnat medicului primar sau medicului de referinta, care va discuta rezultatele cu pacientul.

De asemenea, unitatea de mamografie va fi instiintata despre rezultate.

Este posibil sa fie necesare examene de urmarire. Daca da, medicul va va explica de ce. Uneori se face un examen de urmarire, deoarece o anomalie potentiala are nevoie de evaluari suplimentare cu viziuni suplimentare sau cu o tehnica imagistica speciala.

Un examen de urmarire poate fi, de asemenea, facut pentru a vedea daca a existat vreo schimbare a unei anomalii in timp. Examenele de urmarire sunt uneori cea mai buna modalitate de a vedea daca tratamentul functioneaza sau daca o anomalie este stabila sau s-a schimbat.

Mamografia reduce riscul de deces din cauza cancerului de san. Este utila pentru detectarea tuturor tipurilor de cancer de san, inclusiv cancerul lobular invaziv.

Mamografia imbunatateste capacitatea medicului de a detecta tumori mici. Cand cancerul este la inceput, femeia are mai multe optiuni de tratament.

Utilizarea mamografiei mareste sansele de detectare a unor mici cresteri anormale ale tesuturilor limitate la canalele de lapte, numite carcinom ductal in situ (DCIS).

Nu exista nicio radiatie in corpul pacientului dupa o examinare cu raze X. Razele X nu au de obicei efecte secundare in intervalul tipic de diagnostic pentru acest examen.

Exista intotdeauna o mica sansa de probleme generate de expunerea excesiva la radiatii. Cu toate acestea, beneficiul unui diagnostic precis depaseste cu mult riscul. Doza de radiatie eficienta pentru aceasta procedura variaza in limite normale.

0 Shares
You May Also Like