Chitara acustica vs chitara electrica

0 Shares
0
0
0

Prin popor umbla o lengenda urbana ca diferenta dintre chitara acustica si chitara electrica este reprezentata de faptul ca cea electrica utilizeaza niste efecte. Si pentru cei care sunt mai experimentati diferenta se rezuma la sunetul diferit.

Aceste legende urbane sunt un cosmar al expertilor si acestia se lupta sa le combata si sa determine lumea sa inteleaga ca instrumentele pot sa fie considerate niste instrumente care seamana precum toba cu fluierul. Stim ca aceasta comparatie este usor trasa de par insa daca ati compara numarul de diferente dintre chitara acustica si chitara electrica cu siguranta ati gasi destul de multe.

Una din cele mai mari diferente intre chitara electrica si cea acustica, si diferenta care dicteaza aproape toate aspectele ulterioare este complexitatea. Chitarele acustice sunt formate din cutii de rezonanta, cuie pentru cordaj si grif, corzi, punte si pragus in asa fel incat sunetul depinde de cat mai putine lucruri.

Aveti aceste elemente care ar trebui sa aiba materiale de calitatae si ar trebui imbinate perfect. Atunci cand ies  din fabrica, chtarele acustice au putine optiuni, forma cutiei de rezonanta si lemnul dicteaza un sunet anume, care poate sa fie modificat foarte putin.

Indiferent de cate corzi ati incerca, si chiar daca veti schimba puntea si pragusul care sunt din plastic de obicei insa pot sa fie schimbate cu unele din fibra de carbon, os sau carbune. Carbunele ar fi de evitat. Este greu de cioplit in forma perfecta sunetul variaza destul de putin. In ceea ce priveste setarile la rece, singurele setari pe care trebuie sa le faceti ar fi sa modificati curbura grifului.

Urmeaza si partea dificila. Chitara electrica ar trebui vazuta din mai multe perspective complet diferite. Exista o parte acustica si o parte electrica. Sunt si filmulete facute de persoane celebre care ne invata cum sa cumparam chitare electrice.

Ar trebui sa mergeti la magazin si sa va uitati dupa o forma a chitarii. Dupa ce v-ati decis asupra unei forme ar trebui sa verificati fiecare chitara si sa alegeti toate modelele facute bine. Alegeti cateva si incercati sa cantati la ele. In final ar trebui sa alegeti cateva si sa cumparati doar una.

Partea acustica din chitara este mai complexa decat cea acustica. Toate elementele de pe care se modifica sunetul intr-un fel anume se numeste parte acustica. Forma chitarii dicteaza si greutatea pe care o are chitara si care da un sustain.

Lemnul va contribui si la calitatea sunetului. Distanta dintre corzi si grif determina usurinta cu care vom canta. La chitari electrice puntea este mai complicata comparativ cu cea de la chitara acustica. Suruburile de la punte pot sa fie insurubate si desurubate cu scopul de a modifica sunetele in anumite moduri.

Partea electrica din chitara este formata din doze, circuite, reglatoare pentru volum si tonalitate. Acestea au puterea limitata cand vine vorba despre formarea sunetului. Pe aceiasi chitara in cazul in care schimbati dozele sunetul va fi diferit insa sunetul poate sa fie modificat numai intr-o maja de valori si exista si cateva limite in acest sens.

0 Shares
You May Also Like
Ce sunt brosele?

ModaCe sunt brosele?

Brosele sunt fara doar si poate, cele mai vechi bijuterii. Mai mult ca sigur, fiecare dintre femei, a…