Cum deosebim acumulatorii originali de fake-uri?

0 Shares
0
0
0

Intotdeauna acolo unde va exista calitate vor exista si speculanti gata sa produca aceleasi produse, insa mult mai slabe din punct de vedere calitativ. Acest lucru este predominant pe piata ce tine de telefoanele mobile, dar si in ceea ce priveste gama de accesorii ale acestora, in speta acumulatori originali Nokia, Samsung sau iPhone.

Daca in cazul telefoanelor mobile este lesne de inteles care dintre acestea sunt contrafacute, datorita unor semne distinctive ce trebuie sa se regaseasca pe acestea, in cazul pietei de acumulatori originali Nokia sau de orice tip identificarea fake-urilor nu mai este chiar atat de facila pe cat am crede.

Dar, in ciuda oricaror piedici, falsurile pot fi identificate, fiindu-ne necesara doar putina atentie. Vom studia pe rand fiecare element, incarcand sa ne dam seama cu putem diferentia doua produse, judecand dupa originalitate.

Cum poti identifica un acumulator avizat de unul contrafacut? Holograma ne poate ajuta ce e drept sa vedem o masura de siguranta insa in anumite cazuri produsele, desi originale, nu dispun de aceasta.

Pentru anumite telefoane insa acest lucru este un real ajutor, deoarece am auzit nenumarate cazuri de-a lungul timpului de persoane care se plangeau de slabele performante ale acumulatorilor, fara a-si da seama ca de fapt ceea ce utilizau ei era de fapt o copie a ceea ce trebuia sa fie un produs bun si calitativ.

In alte cazuri insa, desi holograma nu este prezenta, logo-ul companiei este vizibil, este clar si este insotit de date de contact. In asa fel se exprima garantia ca producatorul are legatura cu produsul efectiv.

Pretul unui astfel de produs ar trebui sa traga un semnal de alarma inainte de achizitionarea efectiva a acestuia. Un pret foarte mic va reflecta intotdeauna o calitate mai slaba. Din pacate insa o mare parte a utilizatorilor considera si tara de provenienta ca fiind un mod de recunoastere a accesoriilor originale, insa acest lucru nu se aplica aici. Explicatia consta in faptul ca “made in China” nu mai inseamna de mult doar lucruri de serie, ci  mana de lucru ieftina si buna.

De aceea, chiar si pe unii acumulatoti originali veti regasi tari de provenienta precum Tailanda sau China, insa acest lucru nu este menit sa va ingrijoreze.
Nu in ultimul rand, un produs original va beneficia de garantie. Acest lucru poate insemna intre 3 si 6 luni in functie de marca acumulatorului achizitionat.

Oricum ar fi insa, un produs original va avea garantie in vreme ce un produs contrafacut nu va putea fi garantat de catre nimeni. Este oarecum logic, nu e asa? Intotdeauna alegeti produsele care beneficiaza de un astfel de certificat. Ele va pot scuti de multe probleme, de nervi si de cheltuieli ulterioare datorate reparatiilor.

Fake-urile au existat dintotdeauna si cumva aceasta “industrie” se incapataneaza sa reziste pe piata. De aceea, daca va doriti acumulatori originali pentru orice tip de telefon ati avea Accesoriigsm.ro reprezinta o garantie a produselor cumparate si mai presus decat orice seriozitatea cu care orice client si orice telefon este tratat intr-un spatiu virtual de neegalat.

0 Shares
You May Also Like