Cum il sarbatoreau botosanenii pe Enescu, cel mai important muzician roman, aflam din Botosaneanul

0 Shares
0
0
0

George Enescu s-a nascut in satul Liveni-Varnav din judetul Botosani, la data de 19 august 1881. Enescu a fost un compozitor, violonist, pianist, dirijor si pedagog, fiind considerat unul dintre cei mai importanti muzicieni romani.

1931 a fost Anul Enescu, cel in care marele compozitor rotunjea o jumatate de secol. Acesta era sarbatorit in intreaga lume, iar aniversarea lui nu putea fi ignorata nici de botosaneni.

Mergea destul de des in satul sau natal pentru a concerta, iar oamenii il adorau, il iubeau si il aplaudau la Botosani. Atunci cand a implinit 50 de an, oamenii l-au sarbatorit cu mare admiratie si fast. Multe dintre concertele acestuia erau tinute in scop caritabil.

Din trustul de presa botosaneanul.ro aflam ca salile erau pline atunci cand Geroge Enescu concerta. Si pentru ca era intampinat de fiecare data cu aplauze si mare entuziasm, marele compozitor isi prelungea concertul, cantand peste program.

Chiar daca dupa aproape un secol, botosanenii nu mai au aproape nimic din gloria orasului de odinioara, se pot mandri pentru faptul ca in acest oras s-a nascut unul dintre cei mai importanti muzicieni romani care a fost adorat si aplaudat de intreaga tara.

Botosaneanul ne reaminteste de origini

Chiar daca este un trust de presa mai cu seama un ziar de investigatii, Botosaneanul ne reaminteste faptul ca trebuie sa fim mandri de istoria noastra si sa nu uitam sa fim mandri de originile noastre. De asemenea, nu uita sa ne incante cu cate un articol minunat despre maestrii de odinioara care ne-au facut mandri pana in zilele noastre.

Cu Botosaneanul putem fi la curent si cu stirile de Botosani azi de unde ne putem lua informatiile.

Trustul este unul complex si  vine de fiecare data cu noutati atat pentru botosaneni, cat si pentru ceilalti locuitori. Gasim aici rubrici de sanatate, invatamant, politica, imobiliare, anchete, reportaje si multe altele.

Sunt articole create de jurnalisti cu experienta in domeniu, care nu publica nicio informatie indiferent de natura ei, pana ce nu este verificata. In acest sens, putem avea incredere ca informatiile pe care le luam din Botosaneanul sunt corecte si adevarate.

Ce mai putem citi in Botosaneanul

Comunicate de presa zilnice care ne informeaza despre situatia actuala in ceea ce priveste pandemia, noi legi hotarate de catre institutiile de stat, despre accidente, dar si informatii din sport. De aici ne putem informa zilnic online despre tot ce intereseaza.

Chiar daca unele trusturi de presa din Romania nu mai sunt atat de apreciate pentru ca ne dezinformeaza, iar multe dintre subiectele pe care ni le ofera nu sunt adevarate, Botosaneanul dovedeste contrariul si este un trust destul de apreciat in Botosani.

Este important de unde ne luam informatiile, ce anume citim si care sunt adevarate si care nu.

Nu intotdeauna presa trebuie sa ne informeze doar cu stiri negative asa cum multe dintre ele ne obisnuiesc.

Si originile noastre sunt importante, pentru ca sunt cele care ne aduc aminte ca in tara noastra au trait oameni importanti care ne-au facut mandri si suntem recunoscuti si peste hotare pentru acest lucru.

0 Shares
You May Also Like