Electrocardiograme (ECG) si teste de rezistenta pentru exercitii fizice

0 Shares
0
0
0

Cand sunt necesare si cand nu sunt bune de luat in calcul aceste teste si care este motivul pentru care medicii le solicita?

ECG si testele de efort sunt teste care pot ajuta medicul sa determine cat de bine functioneaza inima ta. O electrocardiograma (EKG) masoara activitatea inimii tale. Intr-un test de stres -exercitiu, aveti de facut un EKG in timp ce mergi pe jos sau faci jogging pe o banda de alergat.

Este posibil sa aveti nevoie de aceste teste daca aveti simptome de boli de inima, cum ar fi dureri in piept, sau este posibil sa aveti nevoie de ele daca aveti deja boli de inima sau aveti un risc ridicat de boli de inima. Aceste teste pot ajuta medicul dumneavoastra sa evalueze modul in care inima ta este functioneaza si sa decida cum sa trateze orice probleme.

Un test de efort EKG pentru afecftiuni cardiologice este recomandat tuturor periodic.

Dar, in alte cazuri, ar trebui sa va ganditi cu atentie inainte de a trece la aceste teste, din urmatoarele motive:

De obicei, nu aveti nevoie de aceste teste daca nu aveti simptome.

Testele nu sunt utile pentru persoanele care nu au simptome de boli de inima, cum ar fi durerile in piept. Cu toate acestea, multi oameni fara simptome au un EKG ca parte a examenelor lor de rutina.

De exemplu, Consumer Reports a realizat un sondaj in randul a aproape 1.200 de adulti cu varste cuprinse intre 40 si 60 de ani. Aceste persoane nu au avut antecedente sau simptome de boli de inima. Cu toate acestea, aproape jumatate au facut un EKG in ultimii cinci ani. Si aproape una din zece persoane a fost supusa unui test de stres in timpul exercitiilor fizice.

Exista modalitati mai bune si mai putin costisitoare de a evalua sanatatea inimii decat EKG-urile si testele de stres in timpul exercitiilor fizice.

Aceste teste pot duce la teste de urmarire si tratamente de care nu aveti nevoie.

ECG-urile si testele de stres in timpul exercitiilor fizice nu vor afecta, dar rezultatele pot fi neconcludente. Acest lucru poate duce la alte teste si tratamente care au riscuri.

De exemplu, daca rezultatele EKG sunt neconcludente, medicul dumneavoastra va poate comanda o angiograma coronariana. Acest lucru va poate expune la radiatii similare cu daca ati avut 600 pana la 800 de raze X toracice luate. Radiatiile au efecte care se pot acumula, asa ca cel mai bine este sa o evitati atunci cand puteti.

ECG-urile si testele de rezistenta in timpul exercitiilor fizice pot duce, de asemenea, la tratamente inutile. Este posibil sa vi se administreze medicamente de care nu aveti nevoie sau este posibil sa aveti o procedura numita angioplastie pentru a forta arterele din inima sa se deschida.

Acest lucru poate ajuta unii oameni care chiar au nevoie de acest lucru, dar pentru multi, schimbarea stilului de viata si luarea de medicamente nu sunt la fel de bune. Angioplastia provoaca un atac de cord la unul sau doi din 100 de pacienti.

0 Shares
You May Also Like