Cum s-a vindecat de SM Vanessa Youness Amal?

0 Shares
0
0
0

In momentul in care auziti numele Vanessa Youness Amal, cel mai probabil va fuge gandul la proiectele de antreprenoriat social pe care ea le-a demarat, iar aici amintim Fondul Youness, Clinica Youness si Fundatia Youness.

Probabil va intrebati ce a determinat-o sa demareze aceste proiecte, insa raspunsul este unul foarte simplu: a dorit sa ajute si alte persoane care sufera de scleroza multipla sa se vindece de aceasta boala fara leac.

Avea 22 de ani si tot viitorul inainte, era studenta si se specializa in chirurgie reconstructiva posttraumatica, atunci cand a fost diagnosticata cu scleroza multipla, o boala despre care se spune ca nu are leac.

Scleroza multipla (SM) este cea mai frecventa tulburare inflamatorie a sistemului nervos central la adultii tineri care poate duce la dizabilitati. Boala autoimuna inflamatorie cronica necontagioasa poate fi foarte diferita. La 80 pana la 90 la suta dintre suferinzi, SM incepe cu o „flacara” si apoi continua intr-un mod asemanator. La zece pana la 15 la suta, simptomele se dezvolta continuu.

Scleroza multipla este, de asemenea, numita „boala cu o mie de fete”, deoarece este diferita si imprevizibila pentru toti cei afectati. Acest lucru se explica mai ales prin faptul ca fiecare pacient are o locatie diferita in sistemul nervos central (creier si maduva spinarii), iar afectarea este diferita.

Odata cu cresterea duratei bolii, pot aparea leziuni si cicatrici la nivelul creierului si maduvei spinarii. Sistemul nervos poate inlocui sau compensa partial aceasta deteriorare. In functie de curs, se disting forme recidive si progresive (in continua evolutie) a sclerozei multiple.

Pentru a asigura diagnosticul sclerozei multiple, medicul trebuie sa priveasca impreuna simptomele, cursul si rezultatele examinarii. Imagistica prin rezonanta magnetica (IRM) a creierului ofera adesea informatii importante.

Cel mai grav insa, este faptul ca dupa ce boala este diagnosticata, medicii nu pot prescrie un tratament pentru vindecarea pacientilor. Din acest motiv, pentru foarte multe persoane, vestea ca sufera de aceasta boala grava (care nu este mortala), poate provoca un adevarat soc emotional.

Vanessa Youness Amal insa, in momentul in care a fost diagnosticata cu aceasta boala, a dorit sa lupte pentru a se vindeca. A cautat informatii despre scleroza multipla, a dorit sa afle care sunt cauzele care duc la aparitia bolii, etc.

A avut norocul de a-l cunoaste pe doctorul Stefan Stangaciu, cel care i-a prezentat un plan de tratament, pe carea aceasta l-a respectat pas cu pas, iar rezultatul a fost cel asteptat de catre cei doi, si anume stoparea evolutiei bolii, si vindecarea leziunilor provocate de scleroza multipla.

Practic, datorita tratamentului recomandat de catre medicul Stefan Stangaciu, Vanessa Youness Amal a reusit sa se vindece de o boala fara leac. Apoi, a inceput sa demareze dupa cum va spuneam acele proiecte de antreprenoriat social amintite la inceputul articolului.

Recent, a lansat si cartea „Tratamentul pas cu pas al Sclerozei Multiple prin ApiFitoTerapie”, in care este prezentat tratamentul impus de catre doctorul Stefan Stangaciu, pe care l-a respectat pas cu pas, si care a ajutat-o sa se vindece.

0 Shares
You May Also Like
Ce sunt brosele?

ModaCe sunt brosele?

Brosele sunt fara doar si poate, cele mai vechi bijuterii. Mai mult ca sigur, fiecare dintre femei, a…