Cum sa iti mentii masina in forma?

0 Shares
0
0
0

Indiferent ca aveti o masina noua sau una cumparata de la amanet auto sau de pe site-urile de pe anunturi, pentru a o utiliza cat mai mult timp noi va recomandam sa o mentineti in forma cat mai buna.

De cele mai multe ori a intretine o masina e mult mai simplu si mault mai ieftin decat sa va cumparati una noua. O relatie lunga se intretine de obicei cu atentie si uneori si cu cheltuiala insa daca faceti totul asa cum trebuie va veti bucura pentru mai mult timp de masina pe care o aveti. Mai jos va prezentam mai multe sfaturi de care ar fi bine sa tineti cont.

Aproape orice masina tine mai mult in cazul in care este intretinuta corect, insa unele modele sunt mult mai predispuse la defectiuni decat alte modele. Modelele japoneze sunt legendare tocmai pentru cat de fiabile sunt insa nu trebuie sa excludeti nici modelel din Europa care sunt mult mai ieftine cand trebuie sa le reparam.

O solutie economica este sa alegeti o masina second hand cu putini kilometri la bord si astfel veti putea evita costurile mari din primii ani ai masinii.

Urmariti cu atentie indicatiile de intretinere existente in manualul masinii. Faceti exact ceea ce se specifica la intervalele stabilite si nu exagerati chiar daca vi se propun si alte operatii, in cazul in care ele nu sunt trecute in manual.

Aveti in vedere si faptul ca sunt si masini care au nevoie de intretineri scumpe in momentul in care rulajul este mare. Va recomandam sa nu trisati in special atunci cand vreti sa va petreceti mai mult timp la volanul masinii.

Un service de reprezentanta este mai dotat dar este si mai scump si uneori nu are o reputatie buna. In cazul in care masina pe care o aveti se apropie de finalul perioadei de garantie, cautati un mecanic bun.

In cazul in care il gasiti spuneti ca vreti sa pastrati aceasta masina pentru cat mai mult timp si prin urmare vreti sa aveti si relatie de afaceri cat mai durabila. Daca mecanicul este bun va sti ca e in interesul lui sa va aiba client.

Chiar si cele mai fiabile masini se strica si o factura uriasa din service va va face sa cautati o masina noua. Tineti cont de faptul ca vechea masina poate sa genereze constant reparatii dar nu toate sunt la fel de scumpe si este posibil sa fie mai ieftin sa reparati masina decat sa cumparati una nou.

Dupa ce creditul pentru masina a fost restituit depuneti rata in continuare intr-un cont bancar. In cazul in care ati stranst 2000 de euro, aveti bani suficienti pentru a repara masina cand apare ceva neprevazut.

Incercati sa conduceti cat mai prudent. Nu trebie sa fiti paranoic, uneori e bine sa apasati acceleratia la podea. Nu trebuie sa fiti agresivi in timpul condusului pentru ca si nervii dar si masina se vor uza repede. Feriti-va de accidente. Daunele majore vor face uneori sa fie imposibil sa mai aduceti masina in starea initiala.

0 Shares
You May Also Like
Cum alegeti o poarta automata?

BlogCum alegeti o poarta automata?

Portile de acces sunt extrem de importante pentru fiecare proprietate. De exemplu, in cazul resedintelor, portile le permit…
Cum alegeti o masina?

AutoCum alegeti o masina?

Indiferent ca vreti sa apelati la inchirieri autoturisme sau vreti sa va cumparati o masina trebuie sa determinati…