Ce trebuie sa stie echipa care iti creaza continutul SEO?

0 Shares
0
0
0

Obiectivul principal pe care trebuie sa il ai in momentul in care doresti sa implementezi o strategie de continut pentru SEO, este ca acel continut sa multumeasca toate asteptarile utilizatorilor (vizitatorilor), aducand astfel plus-valoare business-ului tau online. Pentru seo profesional, intra pe DanBradu.com.

Pentru acest lucru, echipa ce elaboreaza strategia de continut, trebuie sa cunoasca anumite lucruri, foarte importante. Kristina Halvorson, CEO la BrainTraffic si co-autor al lucrarii “Content Strategy for the WEB”, este unul dintre primii strategi de continut web, ce a creat un framework care se focuseaza pe continut actual, dar si pe persoanele (echipa) ce creaza acel continut.

Specialista de la BrainTraffic crede ca pastrarea workflow-ului si a factorilor de guvernanta in minte, in momentul in care te apuci sa-ti dezvolti propria strategie de continut, poate duce la finalizarea unui continut mult mai relevant si folositor pentru utilizatorul final, adica pentru vizitatorii afacerii tale online.

Componentele continutului:

Ceea ce numim “continut” poate fi impartit sau daca vreti clasat in urmatoarele componente:
–    Substanta – topic-urile, tonul, stilul, ce mesaj vrei de fapt sa transmiti prin website-ul tau.
–    Structura – cum creezi continut prioritar, pe blocuri de constructie.

Componentele care se refera la persoane (echipa creatoare de continut) sunt urmatoarele:
–    Workflow-ul – procesul, tool-urile si resursele de care echipa ta are nevoie pentru a crea si a mentine procesul de creare de continut.
–    Guvernanta – consistenta, integritatea si calitatea continutului.

Creaza-ti continutul pe baza nivelului de cunoastere al audientei.

Este foarte important ca nivelul tehnic al continutului sa se potriveasca cu nivelul cunostintelor audientei, cel putin la modul general vorbind. Bineinteles ca poti avea si o anumita categorie, unde te poti adresa unei audiente mult mai avansate, dar daca intial vrei sa atragi un numar foarte mare de vizitatori, trebuie sa-ti adaptezi continutul in consecinta.

Dupa aceea, poti introduce si continut mai avansat. In acest mod, vizitatorii care vor intra pe website-ul tau, nu vor fi frustrati de la inceput pentru ca nu vor putea descifra mesajele.

Limba folosita pe website nu trebuie sa contina foarte multi termeni tehnici, pe care utilizatorii (mare parte dintre ei) s-ar putea sa nu-i cunoasca foarte bine. Limbajul folosit trebuie sa fie cat mai simplu si mai clar. Bineinteles, asta nu inseamna ca poti scrie incorect gramatical, cum din nefericire putem observa pe tot mai multe website-uri din ziua de astazi.

Utilizatorii care vor intra si vor observa o gramatica incorecta, vor renunta imediat sa mai intre pe website-ul tau si vor cauta website-uri mai “profi”, care folosesc limba romana corect.

Continutul trebuie sa fie foarte clar, corect din punct de vedere al limbajului folosit (gramatica), dar in acelasi timp trebuie sa fie si folositor pentru vizitatorii tai. Daca nu creezi continut relevant si folositor, acestia se vor plictisi dupa foarte scurt timp si vor parasi website-ul, orientandu-se catre altele, care ofera aceste lucruri.

Daca echipa ta de “content creation” cunoaste toate aceste lucruri, atunci vei avea un continut ce se va putea plia pe toate asteptarile vizitatorilor, iar site-ul tau va creste corespunzator.

0 Shares
You May Also Like
Woo Commerce sau Magento?

BlogWoo Commerce sau Magento?

Cele mai bune solutii de e-Commerce sunt WooComerce si Magento – pe aceste doua platforme sunt dezvoltate peste…
Avantajele optimizarii unui site

BlogAvantajele optimizarii unui site

In timp ce optimizarea dinamica a preturilor si aprovizionarea cu produse se numara printre principalele preocupari ale proprietarilor…
La ce este util CognitiveSEO?

SeoLa ce este util CognitiveSEO?

Pentru a-si desfasura activitatea cat mai bine, specialistii SEO au nevoie de cele mai performante instrumente SEO, printre…

SeoCe este procesul de optimizare seo?

Termenul seo este o prescurtare pentru Search Engine Optimization, care inseamna tradus in limba romana, optimizarea site-ului pentru…