De ce aleg romanii incinerarea in locul inhumarii?

0 Shares
0
0
0

Activitatea crematoriilor din Romania a inceput sa creasca din ce in ce mai mult in ultimii ani, iar conform estimarilor, cand vine vorba despre incinerare 2021, vom avea mai multe cazuri de incinerari umane decat in 2019 si 2020.

V-ati intrebat insa de ce oare atat de multe familii aleg sa isi incinereze decedatii in prezent, cand au si optiunea de a-i inhuma? Ei bine, vom vedea despre ce este vorba in ceea ce urmeaza, deci merita sa ramaneti cu ochii pe acest articol.

In primul rand, multe familii aleg sa isi incinereze decedatii datorita faptului ca aceasta a fost ultima dorinta a acestora. Multi sunt cei care considera ca incinerarea este cea mai potrivita metoda de a iesi din aceasta scena a vietii. Cei care au fost mereu diferiti de cei din jur, vor dori sa plece spre cer intr-un mod diferit, deci vor opta pentru incinerare fara a sta prea mult pe ganduri.

Un alt motiv datorita caruia a crescut considerabil activitatea de incinerare in Romania, este reprezentat de locurile de veci din marile orase ale tarii. Stim cu totii ca in marile orase s-au construit pe la periferie cartiere noi, blocuri noi, fabrici noi, etc. Au aparut o multime de constructii noi, la fel ca si ciupercile dupa ploaie.

Ei bine, acest lucru inseamna ca nu prea mai exista spatii libere pentru amenajarea cimitirelor, iar intr-un oras atat de mare precum Clujul de exemplu, locurile de veci au devenit si vor deveni o problema din ce in ce mai mare in urmatorii ani.

Cei care si-au platit deja locuri de veci, nu mai au de ce sa fie ingrijorati, pentru ca vor avea siguranta ca vor avea o “casa noua” dupa ce vor parasi aceasta scena a vietii. Cei care insa nu si-au luat un loc de veci, nu vor avea aceasta certitudine.

Pentru ca locurile de veci disponibile sunt din ce in ce mai putine, familiile indoliate trebuie sa isi incinereze decedatii. Deci, este firesc de ce activitatea crematoriilor din Romania este din ce in ce mai mare.

Apoi, nu trebuie sa uitam nici de faptul ca in comparatie cu inhumarea, incinerarea umana are costuri mai mici. Pentru cei care nu stau tocmai bine cu banii, in mod evident pretul conteaza foarte mult, iar pentru ca incinerarea este mai ieftina, fac din incinerare prima optiune.

Asadar, exista multe motive pentru a alege incinerarea, care in tara noastra este egala in ceea ce priveste statutul, cu inhumarea.

Pentru ca incinerarea are loc din ce in ce mai des in Romania, apar si curiozitatile. Unii oameni sunt curiosi despre actele care sunt necesare unui astfel de proces. Ei bine, pentru incinerare sunt necesare documente precum certificatul de deces, adeverinta de incinerare, certificat de imbalsamare, si daca este cazul, aviz pentru transport.

Alte persoane sunt curioase in cat timp este incinerat un corp. Ei bine, aici trebuie facuta precizarea ca nu exista o anumita perioada de timp. Exista cazuri in care un trup uman a fost incinerat intr-o ora, in timp ce un alt corp a fost incinerat in 2 ore sau in 3 ore.

De regula, intre 1 si 3 ore dureaza intreg procesul. Apoi toate resturile care nu au ars (placi si tije metalice, implanturi dentare, etc.), vor fi colectate de catre cei de la crematoriu si puse la racit.

Cat despre cenusa, aceasta are o mare granulatie, dar va fi faramitata cu ajutorul unui echipament special, iar apoi va fi asezata intr-o urna si predata familiei indoliate. De aici mai departe, doar cei din familie vor decide ce vor face cu urna.

0 Shares
You May Also Like
Ce sunt brosele?

ModaCe sunt brosele?

Brosele sunt fara doar si poate, cele mai vechi bijuterii. Mai mult ca sigur, fiecare dintre femei, a…