De ce este mai bine sa alegi un PC second hand decat unul nou?

0 Shares
0
0
0

Calculatoarele sunt acele echipamente pe care fiecare dintre noi le putem folosi fie acasa, fie la locul de munca, in interes personal sau in interes profesional.

Atunci cand vine vorba despre calculatoarele de la locul de munca, in mod evident nu prea poti sa iti alegi calculatorul, pentru ca acesta iti este oferit spre utilizare de catre angajator, insa atunci cand vrei sa iti cumperi calculatorul pentru acasa, atunci poti sa iti alegei un echipament care sa corespunda tuturor cerintelor tale.

De exemplu, in conditiile in care folosesti calculatorul strict in cele mai simple scopuri, si anume pentru a asculta muzica pe Youtube, sau pentru a viziona filme online, atunci nu se merita sa iti cumperi un calculator nou, care in mod evident costa foarte multi bani.

Si tot referitor la bani, trebuie precizat faptul ca un calculator care a fost scos pe piata acum vreo 2 ani de zile de exemplu, si care sa fie produs de catre un brand de top, se va comporta mult mai bine decat un calculator nou, care sa fie scos pe piata de catre un brand oarecare.

Asadar, daca stai sa tii cont de partea financiara cand iti alegi calculatorul, atunci trebuie sa stii ca este mai indicat sa iti alegi un produs de firma, fie el chiar si second hand, decat un produs nou si care sa fie scos pe piata de catre un producator no – name.

Plus de asta, daca iti vei indrepta atentia spre un calculatoare second hand, indiferent ca vei cumpara echipamentul de la un magazin de la tine din oras, sau ca il vei cumpara de la un magazin online, acesta va veni cu o licenta Windows preinstalata.

In cazul in care iti vei alege un calculator nou, ar cam trebui sa iti cumperi si o licenta pentru Windows, care cu siguranta va costa ceva banuti, asa ca vei avea o cheltuiala in plus. Vei scapa si de grija instalarii sunetului de exemplu, sau de grija instalarii altor drivere, pentru ca un calculator second hand va fi gata de utilizare imediat.

Exista multi utilizatori de PC care si-ar dori un calculator second hand insa au oarecare retineri privind calitatea echipamentului, si au o oarecare teama privind defectarea prematura a echipamentului. Aici trebuie precizat ca echipamentele second hand vin cu certificat de garantie la fel ca si produsele noi, asa ca eventualele reparatii nu vor fi contra-cost.

Asadar, dupa cum se poate observa, utilizatorii de PC pot sa gaseasca o multime de motive conform carora este mult mai indicat sa isi aleaga un echipament second hand decat unul nou.

Spre un calculator nou ar cam trebui sa isi indrepte atentia acei utilizatori care au foarte mari pretentii de la calculator, si cei care folosesc echipamentul in interes profesional.

Deasemenea, chiar si gammerii vor opta pentru un asemenea calculator, insa in rest, pentru a fi folosit in scopuri normale, cu siguranta un calculator second hand va fi mai mult decat suficient pentru orice utilizator.

0 Shares
You May Also Like