De ce sa cumparam argint – iata cateva motive

0 Shares
0
0
0

“Drogurile” preferate ale guvernelor sunt – printarea de bani, cheltuirea deficitului si cresterea nonstop a datoriei si s-au dovedit provocatoare de dependenta pentru liderii globali, astfel incat acestora le este foarte greu sa-si schimbe obiceiurile. Cumparam argint din toata tara. Detalii pe Casa-Amanet.com.

In momentul de fata, guvernul Statelor Unite dar si alte guverne la nivel global si-au pastrat aceste obiceiuri, sunt complet dependente de acest “drog”. In momentul in care apare o criza financiara insa, metodele lor de control nu mai fac fata, pentru ca se bazeaza pe ceva care este defapt ireal – banii.

Spunem ireal, pentru ca acesti bani nu sunt acoperiti in aur sau in argint, pur si simplu exista, fiind printati doar pentru ca exista cerere sau pentru ca asa a decis guvernul respectiv.

Ca rezultat, cresterea preturilor argintului intr-o astfel de perioada este foarte mare, de pana la 20 sau chiar 30 de procente. Daca inflatia creste foarte mult, cresterea valorii argintului (dar si a aurului) nu mai poate fi stavilita. Dar, datorita faptului ca argintul este mult mai volatil, ne putem astepta sa avem profituri si mai mari de pe urma lui, asa cum s-a intamplat de foarte multe ori in trecut.

In cele din urma, toate pietele dar mai ales cele financiare, obisnuiesc sa-si corecteze excesele, intr-un fel sau altul. Economia globala este intr-un punct vecin cu prabusirea si trebuie sa ne pregatim inca de pe acum, cu investitii corecte pe termen lung, cu investitii in primul rand sigure, care nu se vor deprecia in cazul aparitiei unor crize financiare majore.

De ce suntem entuziasmati de argint.

Daca analizam datele financiare despre argint, sa incercam sa ignoram pentru prima data factorii de genul short/long position (pozitii lungi sau scurte), fluctuatii ale indicilor si nivelul de interes. Datele de acest gen fluctueaza intr-un mod regulat pe bursa si rareori se poate prezice care va fi pretul unui anumit metal, pe termen lung.

Suntem mai degraba interesati de imaginea completa a impactului pe care il poate avea argintul pe piata, in urmatorii cativa ani. Cea mai semnificativa forta ce poate dicta o anumita directie in acest sens, este acel “drog” financiar folosit de catre guverne si marile centre financiare, pe care il aminteam mai sus.

Aceasta abordare foarte gresita din start, ar putea duce la colapsul pietelor financiare, din majoritatea tarilor de pe glob, impingand pretul argintului si al aurului la cote nebanuite pana acum.

Niciodata in istorie guvernele nu au printat mai multi bani decat in aceste momente.

Ceea ce este cel mai grav, este faptul ca guvernele nu emit valuta acoperita in aur sau in alt metal pretios. Asta inseamna ca daca va exista o criza majora, ne va afecta pe toti si va fii de proportii istorice.

Argintul se afla printre metalele “sigure” in care merita sa investesti inca de pe acum, iar pretul sau va creste foarte mult pe timp de criza. Foarte important pentru alegerea unei astfel de investitii, este si faptul ca pretul argintului in momentul de fata este destul de mic si puteti investi in el fara probleme.

0 Shares
You May Also Like
Ce sunt brosele?

ModaCe sunt brosele?

Brosele sunt fara doar si poate, cele mai vechi bijuterii. Mai mult ca sigur, fiecare dintre femei, a…