Invata engleza acum

0 Shares
0
0
0

Învățarea unei limbi străine nu doar că dezvăluie faptul cum gândesc și ce simt alte societăți, care sunt experiențele și valorile lor și modul în care se exprimă, dar îți oferă totodată și oglindă culturală în care poți vedea mult mai clar propria ta societate.  (Edward Lee Gorsuch)

Așadar, cu toții ne dăm bine seama cât de importantă este cunoașterea unei limbi străine, în special a limbii engleze – câte beneficii ne poate aduce acest fapt, precum și de câte oportunități urmează să beneficiem în cazul în care cunoaștem cel puțin încă o limbă decât cea maternă. Pe de altă parte, ne dăm seama câte oportunități putem pierde dacă nu cunoaștem o limbă străină.

De ce trebuie să mergem la cursuri de limba engleză?

Nu reprezintă o noutate nici faptul că limba engleză este cea mai vorbită limbă din lume, vorbită în 53 de țări. Practic, oriunde ai merge, te poți descurca excelent cunoscând limba engleză. Astfel, având un caracter internațional, aceasta reprezintă în mare parte prima limbă oficială a diferitor organizații internaționale de importanță majoră, fiind totodată și limba oficială în diferite state foarte dezvoltate.

Prin urmare, necesitatea studierii limbii engleze se manifestă prin faptul că, cunoașterea acesteia generează în primul rând posibilități mult mai mari de comunicare, dar și acces la noile culturi ale diferitor naționalități. Tot cunoscând engleza poți călători, vizita locuri excepționale, iar acolo te poți împrieteni cu persoane de diferite naționalități, poți învăța de la ei, poți să cunoști stilul lor de viață și obiceiurile.

Limba engleză reprezintă acel pașaport străin, în prezența căruia, călătoriile spre diferite destinații de pe mapamond, vor avea loc fără a ține cont de frontiere, și astfel, se impune necesitatea studierii sau frecventării unor cursuri de limbă engleză, cu profesori profesioniști, metode specifice de studiu, în așa mod încât rezultatele să fie vizibile chiar după primele ore de studiu.

Mai mult decât atât, în era de dezvoltare a tehnologiilor informaționale, limba engleză reprezintă instrumentul universal de lucru în domeniul respectiv. Astfel, cunoașterea limbii engleze reprezintă în mare parte un avantaj, dar totodată și o condiție obligatorie la angajarea în cadrul unei companii internaționale de IT.

În lumina celor expuse, limba engleză poate fi considerată pe bună dreptate cheia succesului atunci când se dorește un job interesant și bine plătit în cadrul unei companii internaționale. La fel, aceasta poate fi apreciată drept cel mai bun ghid în călătoriile cu prietenii sau familia.

Cel mai bine este să învățați această limbă atât de necesară în viață, chiar de mic copil. Pentru că la copii învățatul este mai simplu și li se dă foarte ușor, ca o formă de joacă, asimilarea limbii engleze va decurge lin și rezultatele vor fi pe măsură.

Pe de altă parte, niciodată nu e prea târziu să înveți engleza. Pentru că cunoașterea ei poate aduce rezultate palpabile, cum ar fi creșteri salariale sau salturi în carieră, poți să te hotărăști să mergi la cursuri de engleză la orice vârstă.

Așadar, engleza este cheia spre creșteri culturale, salariale; și chiar ca să-ți lărgești cercul de prieteni!

0 Shares
You May Also Like
Ce sunt brosele?

ModaCe sunt brosele?

Brosele sunt fara doar si poate, cele mai vechi bijuterii. Mai mult ca sigur, fiecare dintre femei, a…