Ce inseamna quality content in SEO?

0 Shares
0
0
0

Dintre cele mai importante aspecte legate de procesul de SEO este cel legat de crearea unui continut de calitate, relevant, unic, optimizat pentru motoarele de cautare si care sa atraga cititorii.

Articolele care trebuie scrise prin Smartseopack.com sunt adresate utilizatorilor care nu doresc mesaje prea lungi, neatragatoare, iar daca prin SEO trebuie respectati algoritmii motoarelor de cautare, pe primul loc raman insa cititorii.

Se poate spune ca exista cel putin doua obiective majore in redactarea unui continut de calitate, numit si quality content, si anume: atragerea utilizatorilor si rezolvarea necesitatilor acestora.

Motoarele de cautare au oferit din start posibilitatea pentru cititori de a cauta informatiile necesare prin introducerea unui text intr-o casuta a respectivului motor de cautare si apasarea apoi a butonului Enter, obtinand lista de rezultate, dar de foarte putine ori cititorii s-au gandit la cum se face o ierarhizare a rezultatelor.

Aceasta ierarhizarea apare ca raspuns la procesul SEO, care reprezinta metoda de optimizare a continutului care ajuta la pozitionarea cat mai buna a diverselor continuturi care au ca target aceiasi termeni de cautare. Cum reuseste procesul SEO acest lucru?

Etapele sunt destul de simple, se analizeaza cuvintele cheie, se alege un cuvant cheie reprezentativ, se redacteaza continut in baza respectivului cuvant, apoi continutul se distribuie pe retele de socializare, pe bloguri si platforme social media, pentru a castiga relevanta, aceasta relevanta a continutuluii este decisiva pentru afisarea pozitionarilor de catre Google.

Google determina relevanta paginilor prin analiza continutului prin diversi factori: cat de des sunt folosite cuvintele cheie, numarul de linkuri, gradul de relevanta al linkurilor externe, iar aceste linkuri sunt comparate cu voturile la alegeri, dar in cazul alegerilor numarul efectiv de voturi conteaza, la motoarele de cautare autoritatea unei pagini se determina diferit, pentru ca nu cantitatea conteaza, ci calitatea link-urilor.

Prin introducerea algoritmilor Panda si Penguin, calitatea a devenit un factor principal care influenteaza pozitionarilor in motoarele de cautare. Din februarie 2011, Google Panda aduce schimbari algoritmului de ranking bazandu-se pe calitatea paginilor.

Google Penguin a fost lansat de Google in 2012, si aplica scaderea rankingului pentru site-urile web care incalca regulile Google Webmaster Tools, prin folosirea tehnicilor SEO black hat. Google Penguin va sanctiona tehnicile SEO black hat de aglomerare a cuvintelor cheie, de creare de continut duplicat, etc.

Companiile care stiu ca o pozitionare cat mai buna in motoarele de cautare aduce multi vizitatori, deci vor investi in quality content prin metodele SEO care sunt eficiente atata timp cat respecta conditiile Google.

Deci continutul paginilor este esential pentru a atrage cititori care nu stiu despre SEO, dar cauta doar continuturi de calitate, iar pentru companiile de SEO redactarea acestui continut de calitate ramane obiectivul principal, de aceea aceasta redactare nu este un proces atat de simplu, mai ales ca exista conditii care trebuie respectate strict. Ar trebui sa comparati acest quality content in SEO cu scrierea unui best-seller, pentru ca orice carte care si-a castigat foarte multi cititori se poate compara cu un website care trebuie sa aiba cititori multi.

0 Shares
You May Also Like
Woo Commerce sau Magento?

BlogWoo Commerce sau Magento?

Cele mai bune solutii de e-Commerce sunt WooComerce si Magento – pe aceste doua platforme sunt dezvoltate peste…
Avantajele optimizarii unui site

BlogAvantajele optimizarii unui site

In timp ce optimizarea dinamica a preturilor si aprovizionarea cu produse se numara printre principalele preocupari ale proprietarilor…

SeoCe este procesul de optimizare seo?

Termenul seo este o prescurtare pentru Search Engine Optimization, care inseamna tradus in limba romana, optimizarea site-ului pentru…
La ce este util CognitiveSEO?

SeoLa ce este util CognitiveSEO?

Pentru a-si desfasura activitatea cat mai bine, specialistii SEO au nevoie de cele mai performante instrumente SEO, printre…