Ce smartphone ar trebui sa cumperi in 2017 – ghid de cumparare

0 Shares
0
0
0

Stiri excelente, pentru toata lumea: telefoanele inteligente sunt atat de bune în zilele noastre, incat este greu sa faci o alegere.

Dar, daca intentionati sa pastrati smartphone-ul ani de zile sau sa il schimbati atunci cand vine urmatoarul hit, veti dori oricum sa va asigurati ca obtineti telefonul potrivit pentru dvs. – fie ca este vorba despre  un smartphone de buget sau de un unul high-end. Daca ai nevoie de reparatii telefoane Bucuresti, intra pe ServiceGsm.ro.

Iata care sunt cele mai bune telefoane din ziua de astazi:

– High-end (600 $, 500 €, AU $ 800 sau mai mult): Google Pixel, XL; IPhone 7, 7 Plus; Samsung Galaxy S7 / Edge;
– Midrange (aproximativ $ 400, £ 300 sau AU $ 550): OnePlus 3 / 3T
– Nivelul de intrare (aproximativ 250, 200 sau 330$): Motorola Moto G4 sau echivalente.

Ce ar trebui sa va intereseze cel mai mult este: dimensiunea ecranului, calitatea camerei, durata de viata a bateriei. Aceste elemente va vor ajuta sa restrangeti optiunile. Nu reduceti cerintele: puteti obtine în continuare un telefon excelent care face aproape tot ceea ce poate face un telefon premium, pentru o fractiune din pret. Încercati intai sa probati telefonul la un magazin:

Astfel iti poti da seama de cum arata in realitate, cum se butoneaza, daca iti plac culorile ecranului etc.

Magazin pentru vanzari: Cautati reduceri mari/promotii în jurul vacantelor importante. Si aflati perioada de gratie în cazul în care aveti nevoie de returnare sau de schimb. Daca cumparati un telefon din alta tara, asigurati-va ca acesta functioneaza mai întai cu reteaua de telefonie mobila din tara dvs.

Ati cumparat deja o multime de aplicatii pentru iPhone si filme iTunes? Daca da, alegeti un iPhone, daca doriti în continuare accesul la acestea. De asemenea, daca ati investit în orice software numai pentru Android, veti dori sa ramaneti pe acea parte a baricadei, aceea a telefoanelor cu Android.

Cumparati un protector de ecran pentru carcasa si geam: astfel, veti proteja telefonul împotriva daunelor costisitoare iar acest lucru va creste valoarea de revanzare a telefonului sau valoarea comerciala a acestuia, atunci cand sunteti gata sa va despartiti de el.

Daca vrei un telefon Android.

Android are cea mai buna aplicatie de harti native si asistenta virtuala, de departe (cunoscut sub numele de Google Now sau Google Voice Search). Un alt avantaj Android: se leaga de aceleasi servicii pe care multi dintre utilizatori deja le utilizeaza. Actualizarile majore sunt de obicei anuntate în lunile Mai sau Iunie.

Ce sistem de operare ar trebui sa aiba telefonul?

Android 7.0 sau o versiune superioara: Acest sistem de operare va va oferi cele mai recente aplicatii, inclusiv o functie de economisire a bateriei numita Doze on the Go.
Android 6.x: Aceasta versiune este mai veche, dar inca foarte buna si mai ales stabila. Unii producatori de telefoane au nevoie de mai mult timp pentru a face upgrade sistemului Android.

Telefon cu ecran mare (phablet) sau cu ecran mic?

Daca insistati pe un telefon cu un ecran mic (sub 4,5 inci), uitati-va la iPhone SE sau Sony Xperia X Compact. În caz contrar, obisnuiti-va cu ceva de la 4,7 pana la 6 inci (sau chiar mai mare).

Pentru ecrane de 4,7 toli si mai mari:

Cautati o rezolutie minima a ecranului de 1080p.

Rezolutia de 2.560×1.440 este chiar mai buna, în special pentru ecrane de 5.5 inch si mai mari.

Daca intentionati sa utilizati sisteme de casti VR ca de exemplu Google Daydream, cu cat este mai mare rezolutia, cu atat mai bine – cand telefonul este la cativa centimetri de fata ta, conteaza numarul de pixeli.

0 Shares
You May Also Like