La ce ne folosesc anvelopele de iarna?

0 Shares
0
0
0

Siguranta familiei, atunci cand vine vorba de a cirula cu masina, este primul lucru de care trebuie sa tina cont soferul cand se urca la volan. Chiar daca iernile si-au pierdut din putere in ultimii ani, asta nu inseamna ca nu trebuie sa va echipati masina de iarna.

Cauciucurile de vara nu se pastreaza si pentru anotimoul rece, asa ca fiti precatuti. Nu mai punem la socoteala faptul ca amenzile sunt usturatoare.

Producatorii de anvelope recomanda schimbarea imediata a cauciucurilor de vara inainte de prima zapada, pentru a nu avea probleme in trafic si a nu va pune viata in pericol. Indicat este ca anvelopele de iarna sa fie schimbate in perioada octombrie-aprilie, iar schimbarea sa aiba loc imediat dupa ce temperaturile au scazut sub -7 grade.

Anvelopele de iarna sunt fabricate dintr-un cauciuc care isi pastreaza elasticitatea la temperaturi de sub zero grade. Cauciucul are in compozitie un amestec de silina, care ajuta la flexibilitatea anvelopelor.

Cand temperaturile incep sa scada, este foarte importanta flexibilitatea cauciucurilor, deoarece se reduce distanta de franare si se sporeste aderenta. Un autovehicul devine foarte sigur pe sosele pe timp de iarna daca este dotat cu anvelope de iarna. Anvelopele de iarna sunt prevazute cu niste lame, care actioneaza ca niste gheare, care se infig in zapada pentru a imbunatati tractiunea, dar si manevrele pe care le face soferul in timpul condusului.

Avantaje care ne protejeaza viata

Anvelopele de iarna prezinta unele avantaje fata de cele montate pe timpul verii: au de cinci ori mai multe lamele decat cele de vara, ceea ce implica o aderenta mult mai mare pe timpul iernii si pe toate tipurile de drum.
Totodata, sunt prevazute cu canale care conduc evacuarea apei mult mai usor si mai repede. Aceste cauciucuri nu trebuie folosite pe timpul verii, deoarece gradul de uzura al acestota creste semnificativ. Asta inseamna compromiterea sigurantei si performantei acestor anvelope. Anvelopele de iarna sunt fabricate pentru a putea fi utilizate la temperaturi de minus 7 grade Celsius.

Fiind un obiect de care nu ne putem desparti, trebuie sa tinem cont de faptul ca masina se echipeaza corespunzator pentru a ne tine in siguranta. Achizitia de anvelope de iarna si de vara se face din timp, pentru a nu fi surprinsi de vremea schimbatoare. Nu fentati regulile simple si nu cumparati anvelope SH, deoarece s-ar putea sa aveti parte de surprize neplacute.

Chiar daca starea lor este una buna, iar pretul este mai mic decat in cazul celor noi, nu va luati dupa aceste considerente cand vine vorba de siguranta voastra si a familiei. Cauciucurile la mana a doua sa nu uitam ca au fost deja folosite.

Asadar, alegeti siguranta in detrimentul banilor, deoarece aceasta este primordiala, iar investitia isi va merita suma cheltuita.

0 Shares
You May Also Like