Misterioasa lume a cutiilor pentru depozitul de siguranta

0 Shares
0
0
0

Un raid in districtul de bijuterii din Londra a afectat proprietarii mai multor casete de siguranta. Odata ce au stocat posesiunile cele mai pretioase ale oamenilor, acum sunt un serviciu pe care bancile nu il mai ofera.

Ce este in interiorul lor in aceste zile? In bolti si in camere speciale, securizate, sub strazile obisnuite, sunt randuri de containere incuiate, umplute cu secrete si comori. Esti interesat de cutii depozitare plastic? Intra pe SchoellerAllibert.com.

Continutul fiecaruia este pretios pentru cineva. Bijuterii valoroase sau documente cruciale, poate. Sau lucrari si fotografii ale caror valori sunt pur sentimentale. Poti sa-l imaginezi pe spionul ocazional, care doseste acolo un pasaport fals, pentru o evadare de urgenta.

Un raid la Hatton Garden Safe Deposit Ltd, intamplat nu cu mult timp in urma, a reamintit multor oameni cat de scumpe pot fi obiectele continute de astfel de cutii. Un expert a estimat ca hotii s-ar fi putut alege cu diamante in valoare de “sute si sute de mii de lire sterline”.

Dar, in afara catorva locatii speciale, ele sunt tot mai mult o relicva a trecutului. Cele mai multe banci de pe High Street le elimina treptat, unele dintre acestea inchizand serviciul clientilor noi, iar altii eliminandu-le in totalitate. Pentru consumatori, casetele de siguranta reprezinta acea perioada in care documentele nu puteau fi inregistrate in mod electronic si oamenii si-au investit economiile in active fizice, mai degraba decat in ​​actiuni sau stocuri necorporale.

In zilele noastre, numeroasele intalniri ale unor oameni cu astfel de cutii, sunt de tipul celor pe care le veti gasi in camerele hotelului cu o blocare numerica.

Cultura populara ramane captivata de aceasta perioada. Ganditi-va la intrarea lui Harry Potter in seiful de la Gringotts Wizarding Bank. Sau Jason Bourne gasind documente false, gramezi de monede si un pistol in timp ce-si descopera identitatea. In centrul filmului “Omul cel mai dorit”, bazat pe romanul lui John Le Carre, a fost o cutie de valori umpluta cu euro.

Un dispozitiv de complot util

Unele dintre filmele in care casetele de siguranta joaca un rol esential:

Cazino (1995) – Ace (Robert De Niro) face o cutie de siguranta, o umple cu bani si-i da cheia lui Ginger (Sharon Stone) Sexy Beast (2000) – Gal (Ray Winstone) este fortat sa paraseasca confortul vilei spaniole pentru a ataca casetele de securitate dintr-un seif bancar

Bourne Identity (2002) – Dupa ce si-a pierdut memoria, Jason Bourne cauta indicii intr-o cutie de depozit dintr-o banca din Zurich. Acesta contine mai multe pasapoarte, bancnote si un pistol

Inside Man (2006) – Denzel Washington si Chiwetel Ejiofor investigheaza o crima bancara elaborata, concentrandu-se pe continutul unui seif care poate furniza indicii despre trecutul unui magnat de afaceri.

Cutiile de securitate in ziua de astazi par a fi mai mult obiecte ale trecutului, dar exista inca foarte multe persoane care ar prefera sa-si pastreze bunurile de valoare in astfel de cutii sau seifuri, stiind totodata ca acestea sunt supravegheate strict, de personal competent.

0 Shares
You May Also Like
Ce sunt brosele?

ModaCe sunt brosele?

Brosele sunt fara doar si poate, cele mai vechi bijuterii. Mai mult ca sigur, fiecare dintre femei, a…