Sfaturi de la specialisti pentru a cumpara un laptop sau un calculator second hand

0 Shares
0
0
0

Daca  vrei un calculator second hand sau refurbished sau un calculator iti recomandam sa verifici si categoria de produse calculatoare second hand i5. Cu cat iei unul mai nou cu atat ai mai multe sanse sa pui pe el un software nou si sa ii faci mereu update-uri. Sistemele vechi nu suporta windowsuri noi si de aceea nu va puteti updata sistemul. In continuare va explicam o serie de verificari pe care trebuie sa le faceti.

Ecran – verificati starea ecranului. Nu ramaneti blocat cu un ecran care clipeste sau are o luminozitate neuniforma. Ar putea insemna conexiuni libere care nu pot fi reparate sau o lumina de fundal defectuoasa. Verificati pixeli blocati sau morti, ceea ce inseamna pete albe pe ecran. Unii pixeli pot ramane blocati si sunt reparabili, altii pot fi morti. Unu pana la doi pixeli morti sunt neobservati, dar mai mult decat atat si imaginea va fi afectata. Pentru a verifica pixeli morti, puteti rula software-ul Dead Pixel Buddy 1.1, care este descarcat gratuit de pe www.softpedia.com. Este nevoie de putin spatiu pe hard disk si nici o instalare.

Periferice – uita-te peste tastatura si track pad (sau track point). Acestea sunt cele mai utilizate parti ale computerului. Observati orice daune sau nereguli. Testati si unitatea CD daca doriti sa instalati software nou.

RAM – cantitatea de memorie RAM (sau spatiul de memorie) determina foarte mult viteza laptopului sau a computerului. Cand inspectati notebook-ul utilizat, verificati sloturile de memorie disponibile. RAM este accesibil in aceste zile si il puteti actualiza in functie de nevoile dvs., daca exista sloturi de memorie deschise.

Obtineti documente si licente software adecvate

Solicitati CD-urile originale de software, CD-ul de recuperare, driverele, manualul de utilizare si orice altceva care a venit cu laptopul. Nu uitati sa transferati in numele dvs. orice garantie ramasa ramasa pentru laptop.

Verificati conectivitatea

Cereti vanzatorului sa demonstreze conectivitatea prin apelarea in ISP-ul lor pentru o conexiune la Internet. Verificati sloturile USB disponibile in partea din spate a computerului.

Cumparati un brand de renume

Apple construieste cateva computere incredibil de durabile. Lenovo merita, de asemenea, sa fie cercetat. Retineti ca unele marci, cum ar fi Dell, pot fi achizitionate ca brand nou pentru doar putin mai mult decat ceea ce este utilizat pe piata. Notebook-urile Sony sunt, in general, putin mai durabile decat laptopurile de clasa business. Ele sunt totusi foarte atractive si adesea vin impreuna cu niste elemente software la pachet.

Nu platiti prea mult

Inainte de a va angaja sa cumparati vreun computer, obtineti o valoare estimata impartiala pentru aceasta. Site-urile reputate, precum www.GadgetValue.com, ofera cotatii gratuite pentru orice desktop sau laptop utilizat. Pur si simplu introduceti anumite informatii despre PC-ul utilizat si valoarea de piata curenta este imediat returnata pe ecran. (Reveniti la pagina de pornire a acestui site si urmati instructiunile pentru a obtine o oferta gratuita pentru laptopul pe care il doriti.)

Pot fi si mai multe sfaturi bune in sensul acesta insa ele sunt cele mai des intalnite.

0 Shares
You May Also Like