Sfaturi pentru a finaliza cu succes o hala metalica

0 Shares
0
0
0

In conditiile in care fie esti antreprenor, fie esti agricultor, si ai nevoie de un spatiu in care sa iti desfasori activitatea, sau ai nevoie de un spatiu unde sa iti depozitezi produsele si utilajele, atunci cu siguranta ai nevoie de o hala metalica.

Ei bine, pentru a finaliza cu succes o astfel de constructie metalica, in primul rand, ve avea nevoie de ajutorul unui manager de proiect, profesionist in constructii, care va veni cu specificatii clare despre tot ceea ce este necesar pentru a se construi hala metalica, si cat ar trebui sa dureze munca unei firme specializata in constructii hale metalice.

In cazul in care ai de gand sa coordonezi pe cont propriu proiectul, atunci ar trebui sa tii cont de cateva idei si de cateva sfaturi extrem de utile, care te vor ajuta sa finalizezi cu succes hala metalica mult dorita.

In primul rand, ar trebui ca impreuna cu arhitectul, sa definiti in detaliu hala care urmeaza sa fie construita. Caietele de sarcini, plansele, listele de cantitati, detaliile de executie, sunt toate detalii care trebuiesc stabilite impreuna cu arhitectul.

Nu trebuie lasat nimicla intamplare, iar atunci cand un constructor spune ca totul este inclus, el va trebui sa iti explice clar ce inseamna totul, pentru a nu avea mai apoi costuri suplimentare.

Deasemenea, ar fi ideal sa faci un grafic de executie, dar si un cash – flow, pentru proietc, dar si pentru toate activitatile care rezulta din proiectul de construire al halei.

Pentru ca totul sa fie ca la carte, ar trebui sa urmaresti indeaproape timpul, calitatea si costurile lucrarilor, si ar trebui sa alegi cu incredere constructorii si furnizorii de materiale. Aici va trebui sa tii cont de referinte, de experienta, de situatia financiara, de garantiile oferite dar si de materialele folosite (care trebuie sa fie de cea mai buna calitate).

Chiar daca vei avea un contract foarte bun cu constructorul, va trebui sa iti iei masuri de precautie foarte bune, pentru ca la finalul lucrarii, sa nu te trezesti cu surprize negative.

Un alt aspect foarte important, ar fi acela de a alege un diriginte de santier cu o experienta cat mai bogata, si care este dispus sa petreaca foarte mult timp pe santier, in momentul in care se construieste hala metalica.

Apoi, ar fi important ca odata pe saptamana cel putin, sa organizezi o sedinta la care sa participle toti cei implicati in realizarea halei.

Un alt aspect foarte important, este acela de a nu se incepe lucrarea de construire a halei pana in momentul in care nu sunt finalizate toate proiectele si toate contractele cu furnizorii nu sunt semnate.

Ultimul pas de care ar trebui tinut cont, ar fi acela de a semna contracte cu pret fix, cu toti cei care sunt implicati in proiect, iar astfel ii vei oblige sa studieze cat mai mult proiectul, sis a ceara clarificari suplimentare proiectantilor.

Asadar, acestia sunt cativa pasi foarte importanti, de care trebuie tinut cont atunci cand vrei sa iti construiesti o hala metalica.

0 Shares
You May Also Like
Ce sunt brosele?

ModaCe sunt brosele?

Brosele sunt fara doar si poate, cele mai vechi bijuterii. Mai mult ca sigur, fiecare dintre femei, a…