Sucul natural de aronia nu trebuie sa lipseasca in sezonul de iarna

0 Shares
0
0
0

Bolile de sezon au inceput sa faca ravagii, iar oamenii recurg in aceasta perioada la numeroase remedii pe care le cumpara din farmacii. Iar daca in cazul febrei lucrurile sunt ceva mai complicate, racelile simple pot fi combatute cu succes daca administram medicamente bazate pe vitamina C in stare concentrata.

Ceea ce putina lume stie este faptul ca exista un fruct in care vitamina C se gaseste din belsug, in stare naturala. Este vorba despre fructul de aronia, aparent un fruct exotic, dar de fapt unul care creste excelent in Romania. Acesta a fost naturalizat perfect in zona de vest a tarii, fiind adus de pe continentul american.

Fara a fi pretentios, arbustul de aronia are nevoie doar de un sol roditor, intretinut cum trebuie si de multa apa, mai ales in perioada inflorescentei si a cresterii fructelor. In rest, acesta nu are nevoie de prea multa ingrijire sau de tratamente speciale, fiind un arbust extrem de roditor si de profitabil pentru cei care il cultiva.

Presat la rece sau procesat pe cale industriala?

Fructele de aronia se pot consuma in stare proaspata, iar nutritionistii si alti specialisti spun ca aceasta este starea in care trebuie consumate fructele, la modul general. Insa, la fel ca alte fructe din aceasta categorie, si fructele de aronia au sezonul lor in care trebuie consumate si in care se gasesc in stare naturala.

Astfel, ele se recolteaza de obicei in luna august, spre sfarsit, cand capata culoarea violet inchis, asemanatoare coacazelor negre. Iar cum fructele de aronia au un grad de perisabilitate relativ ridicat, atunci avem la indemana varianta consumarii sub forma de suc natural aronia.

Din acest punct de vedere, putem spune ca au aparut deja producatori care se pliaza perfect pe nevoile consumatorilor, cu suc natural, presat la rece, care pastreaza aproape toate proprietatile fructului, aproape intacte. Consumul de fructe de aronia proaspat iti aduce aportul de vitamine si de antioxidanti de care ai nevoie.

Astfel, specialistii au constatat ca aronia contine mai multi oxidanti chiar decat murele sau coacazele considerate lideri in acest domeniu. De asemenea, aportul mare de vitamina C este asemanator celui continut de citrice.

Imbuteliat aseptic

Iar daca va faceti griji in privinta perisabilitatii sucului de aronia, aflati ca acesta poate fi imbuteliat astazi perfect aseptic, in ambalaje speciale de tip cutie, care ii mentin proprietatile mult timp, prelungind astfel termenul de valabilitate, fara a fi necesara adaugarea de conservanti sau coloranti alimentari.

0 Shares
You May Also Like