Tipuri de gazduire web

0 Shares
0
0
0

Pe masura ce tehnologia a progresat, diferite tipuri de gazduire web au fost introduse pentru a satisface nevoile diferite ale site-urilor web si ale clientilor cel mai bine. Acestea includ:

  • Shared hosting sau gazduire partajata (comuna);
  • Gazduire dedicata sau shared hosting;
  • VPS Hosting sau server VPS;
  • Cloud Hostingl
  • Reseller Hosting.

Acum ca am vazut cele mai comune tipuri de web hosting, vom discuta despre fiecare dintre acestea in parte.

Shared hosting (gazduire partajata sau gazduire comuna)

Discutam despre shared hosting atunci cand cand un site web este gazduit pe acelasi server alaturi de multe alte site-uri web. Cele mai multe companii de gazduire web ofera gazduire in comun.

Este ieftin si usor de configurat un asemenea pachet de gazduire, ceea ce il face potrivita pentru site-uri noi, care nu se asteapta la o multime de trafic pe termen scurt. Este cel mai potrivit pentru site-urile web personale, precum si pentru cele care apartin intreprinderilor mici si mijlocii, care isi doresc gazduire web ieftina.

Oricine este serios in legatura cu marketingul digital sau care ruleaza o afacere online ar trebui sa analizeze cu atentie optiunile lor de gazduire partajata si sa se asigure ca furnizorul de hosting poate oferi servicii cum ar fi hosting-ul SSD Business Namecheap, care este conceput special pentru site-urile de comert electronic.

Serviciile de gazduire partajate nu sunt potrivite pentru site-uri mari cu trafic foarte mult. Aceste site-uri au nevoie de un server dedicat pentru a gazdui o cantitate adecvata de resurse pentru a garanta performanta decenta a site-ului web.

VPS Hosting

Serverele virtuale private (VPS) sunt necesare atunci cand un server dedicat este prea mult pentru un utilizator in timp ce gazduirea partajata nu este suficienta.

Din acest motiv, hostingul VPS este considerat a fi pasul de trecere intre gazduirea comuna si obtinerea proprieului server dedicat. Principala diferenta dintre hostingul partajat si VPS este faptul ca clientii au acces deplin pentru a configura VPS-ul, care este mult mai aproape de hosting dedicat.

VPS este adesea folosit de site-uri si organizatii mai mici care doresc flexibilitatea de a avea un server dedicat, fara costurile ridicate implicite.

Gazduire dedicata

Gazdele dedicate (uneori denumite hosting gestionat sau un server dedicat) ofera servere intregi de inchiriat. Acest tip de gazduire este relativ costisitor cand este plasat unul langa celalalt cu planurile de gazduire partajata; din acest motiv, este folosita intr-adevar atunci cand un site web are o multime vizitatori unici (trafic foarte mare) sau cand este nevoie de mai mult control al serverului.

Cloud Hosting

Cloud hosting este ultimul tip de gazduire care a lovit piata, si a devenit extrem de popular in ultimii ani. Acest tip de gazduire functioneaza pe multe servere web interconectate care furnizeaza o infrastructura web accesibila, scalabila si fiabila.

Planurile de gazduire a cloudului ofera de obicei o latime de banda nesigura, de incredere si o cantitate infinita de spatiu pe disc pentru domenii nelimitate, ceea ce explica de ce atat de multe companii mari se indreapta spre cloud.

Este o metoda eficienta de rulare a unui site web cu aplicatii cu resurse intensive sau cu un numar mare de materiale de continut, cum ar fi imagini, dar poate avea un cost mult mai mare.

Reseller Hosting

Reseller hosting este o forma de gazduire web in cazul in care proprietarul contului poate folosi spatiul sau alocat hard disk si latime de banda pentru a gazdui un site web in numele tertilor. Proprietarul initial al contului de gazduire este “reseller” in acest caz.

Reseller hosting este benefic cand cantitatea de spatiu achizitionat nu este necesara, iar unele dintre resursele alocate pot fi partajate cu o alta parte. Partajarea spatiului pe disc, a latimii de banda, a CPU-ului etc., este benefica in timp ce obtineti o sursa recurenta de venit.

Cumpararea unui plan de reseller hosting este, de asemenea, util pentru oricine cu mai multe domenii. Reseller hosting ofera posibilitatea de a proiecta propriile pachete de gazduire pentru site-urile dvs. Web sau clientii dvs. ofera resursele alocate contului reseller hosting.

0 Shares
You May Also Like