Cat de fiabile sunt telefoanele mobile?

0 Shares
0
0
0

Telefoanele mobile si tabletele fac parte din generatia “acum”, contact instant, oriunde in orice moment. Oamenii cauta confort, siguranta si securitate. Intrebarea este cat de instantaneu si de incredere este contactul?

Vorbind cu cineva este utilizarea principala pentru un telefon mobil, totusi datorita receptiei slabe cat de des nu se intampla apeluri sau daca apelurile importante “au scazut” din cauza unei acoperire infundata? Sa nu uitam ca, intr-o perioada de tragedie, liniile au fost congestionate, iar mesajele rasunatoare “toate circuitele ocupate” au fost auzite de la coasta la coasta. Exista cu siguranta spatiu de imbunatatire daca doriti sa contactati si sa comunicati cu cineva.

Alternativa la comunicarea vocala este mesageria textului traditional, care foloseste SMS, o metoda de comunicare “hip”, mai veche decat chatul, un mijloc de comunicare demn de incredere. Un operator de transport primeste pagini sau mesaje text printr-un modem dial-up traditional sau o conexiune la Internet la terminalul lor, apoi transmite mesajele de pe reteaua lor catre dispozitivul fara fir corespunzator. Cat de instantanee trimiteti un mesaj text? Raspunsul ar putea sa va surprinda … depinde.

Mijloacele traditionale de a trimite mesaje text sunt surprinzator de fiabile si rapide.

Cu toate acestea, multi operatori de telefonie mobila, care doresc sa combine tehnologii, mentinand costurile in jos, au optat pentru utilizarea tehnologiei de e-mail pentru a trimite mesaje text. De ce nu, un e-mail nu este altceva decat un mesaj text, utilizand Simple Mail Transfer Protocol (SMTP). La suprafata, aceasta pare a fi o idee grozava, aproape toata lumea are acces la e-mail, iar utilizarea Internetului simplifica trimiterea mesajelor.

Ceea ce este adesea trecut cu vederea este faptul ca e-mailul nu a fost conceput pentru a fi sensibil la timp. Exista intarzieri semnificative si se poate pierde un mail atunci cand trimiteti un e-mail catre un pager sau un telefon mobil. Mesajele SMS trimise prin SMTP protocol de e-mail ar putea avea un traseu de livrare mai scenic.

In timp ce, in multe cazuri, primirea mesajelor in timp util nu este critica; unele industrii solicita si beneficiaza de primirea de mesaje urgente. Prin urmare, este important sa realizam si sa facem o distinctie intre protocoalele proiectate pentru comunicarea instantanee si cele care nu sunt facute pentru asta.

Daca este necesara trimiterea de mesaje imediat catre un telefon mobil sau un pager, sunt disponibile protocoale mai fiabile. Atunci cand trimiteti mesaje text, prin intermediul unui modem, Telocator Alphanumeric Protocol (TAP) este extrem de fiabil, desi mai lent datorita modemului de apelare.

Daca trimiteti mesaje cu o conexiune la Internet de mare viteza, utilizati protocoalele Internet mai sensibile la timp: Simple Network Paging Protocol (SNPP) si Wireless Communication Transfer Protocol (WCTP). Daca operatorul dvs. accepta aceste protocoale, acestea sunt cele mai bune optiuni pentru trimiterea mesajelor importante. Daca vrei sa iti mentii telefonul in cea mai buna stare, este foarte important sa cumperi pentru el cele mai bune piese telefoane.

Daca utilizatorii inteleg ca generatia “acum” se refera la viteza si fiabilitate, satisfactia clientilor se va imbunatati. Mesajele text sunt o metoda de comunicare fiabila si utila, mai ales ca vocea nu este intotdeauna convenabila sau posibila.

 

0 Shares
You May Also Like