Tot ce trebuie sa stii despre dezinsectie

0 Shares
0
0
0

In primul rand, atunci cand discutam despre dezinsectie, trebuie sa mentionam faptul ca acest proces reprezinta totalitatea modalitatilor si a mijloacelor de prevenire si de combatere a insectelor si a atropodelor, fie ele taratoare sau zburatoare, atat prin metode fizice, cat si prin metode biologice sau chimice.

Dezinsectia este o operatiune care completeaza perfect celelalte doua operatiuni (dezindectie su curatenie), si contribuie perfect la combaterea si la prevenirea unor boli transmisibile de insecte si acarieni catre om. Aceasta operatiune face parte dintr-un complex de masuri de igienizare a mediului inconjurator.

Dezinsectia poate fi realizata de catre o firma autorizata DDD, prin modalitati chimice sau ecologice. Referitor la pretul dezinsectiei, acesta difera de la un caz la altul, iar daca de exemplu vei cauta preturi dezinsectie Bucuresti, cel mai probabil vei auzi preturi mai mari decat cele solicitate de firmele din orasele mici ale tarii.

Pretul dezinsectiei insa poate fi influentat si de alti factori precum gradul de infestare, suprafata spatiului tratat, tipul de insecte sau frecventa interventiilor.

Ei bine, lasand la o parte preturile privind serviciile de dezinsectie, trebuie mentionat faptul ca dezinsectia chimica se realizeaza folosind pompele de joasa presiune (vermorel).

Se poate realiza insa dezinsectia si cu ajutorul pompelor de mare presiune iar aici discutam despre atomizoare, insa dezinsectia se poate realiza si cu ajutorul nebulizatoarelor ULV care sunt generatoare de ceata rece.

Dezinsectia chimica se mai realizeaza deasemenea si cu ajutoarelor termonebulizatoarelor care sunt generatoare de ceata calda. Prin toate aceste modalitati se pulverizeaza substante insecticide pentru a elimina insectele.

In ceea ce priveste substantele insecticide pe care firmele DDD le folosesc impotriva insectelor, trebuie precizat faptul ca acestea sunt avizate de catre Ministerul Sanatatii. Aceste substante fac parte din grupele 3 si 4, ceea ce inseamna ca ele dupa aplicare, odata ce se usuca nu sunt daunatoare in nici un fel vietatiilor cu sange cald, iar aici discutam despre oameni sau animale de companie.

Nu in ultimul rand, trebuie amintit si faptul ca dezinsectia chimica se mai poate realiza chiar si cu ajutorul unor geluri insecticide.

Un amanunt foarte important de precizat este acela ca firmele care presteaza servicii de dezinsectie, vor folosi de fiecare data substante puternice si de cea mai buna calitate, substante care nu se gasesc pe piata in vederea comercializarii lor la liber.

Pentru a putea achizitiona si pentru a putea folosi aceste substante, o forma specializata trebuie sa detina toate certificarile si toate autorizatiile necesare atat in cazul firmei cat si in cazul personalulu care se ocupa de interventiile de dezinsectie.

Ei bine, dezinsectia poate fi si ecologica, iar aceasta este realizata fireste, tot de catre o firma autorizata DDD. Acest tip de dezinsectie se realizeaza cu ajutorul statiilor de captare pe baza de adeziv cu atractanti hormonali sau alimentari. Referitor la acest tip de dezinsectie, trebuie precizat ca nu este daunator in nici un fel mediului inconjurator.

In ceea ce priveste frecventa operatiunilor de dezinsectie, pentru unitatile de alimentatie publica, aceasta este necesara ori de cate ori este necesar, dar nu mai rar de o luna. In rest, dezinsectia se va efectua ori de cate ori este necesar, dar nu mai rar de odata la trei luni.

0 Shares
You May Also Like
Ce sunt brosele?

ModaCe sunt brosele?

Brosele sunt fara doar si poate, cele mai vechi bijuterii. Mai mult ca sigur, fiecare dintre femei, a…