Becurile economice in prietenie cu mediul

0 Shares
0
0
0

Becurile care merg cu incandescenta sunt mult mai prietenoase cu mediul deoarece nu au substante periculoase pentru sanatate, dar pierd pe partea de consum.

Energia utilizata se disipa sub forma de caldura degajata si consumul de resurse in exces le face mai putin bune pentru mediul inconjurator.

Becurile economie aduc avantajul unui consum redus si de aceea sunt prietenoase cu mediu, dar substantele continute in lampi fluorescente si compacte impun un potential pericol pentru sanatatea oamenilor si pentru mediu.

Mercurul sau plumbul pe care le contine, chiar si in cantitati infime sunt substantele principale care au un potential mare de risc.

Aceleasi becuri economice emit ultraviolete si in cazul in care se intampla ca stratul interior care protejeaza tuburile se fisureaza. In cazul acesta exista riscul de aparitie a arsurilor pe tegument in urma expunerii la lumina la fel ca si in cazul exceselor de bronzare.

Ar trebui sa lasati deoparte ideea de ieftin. In cele mai multe cazuri aceasta sintagma echivaleaza cu nivelul de calitate mic sau cu unele neajunsuri. Accentul ar trebui sa se puna pe calitatea, confortul, functionalitatea si nu pretul.

Ierarhia pentru diverse tipuri de becuri se face tinand cont de costurile pentru achizitie. Cele mai accesibile variante pentru iluminat sunt cele cu becuri incandescente.

Acestea sunt cele mai ieftine prin comparatie cu becurile economice si cele care au led. Durata lor de functionare mica si inlocuirile dese aduc costuri ridicate in termen lung.

Becurile cu incandescenta pot sa fie doar solutii temporare pentru iluminat sau solutii intermediare pana cand gasiti cele mai eficiente solutii.

Pe locul doi sunt becurile economice care sunt putin mai scumpe dar au durata de viata lunga. Aceste becuri sunt solutii de nivel mediu si au un raport calitate pret foarte avantajos.

Desi ocupa ultimul loc pentru ca sunt cele mai scumpe surse pentru iluminat becurile led sunt investitii de durata. Orice sursa de iluminat care functioneaza cu leduri este mai durabila si mai prietenoasa cu mediul dar si mai economica pe termen lung.

O sursa de iluminat aleasa inteligent aduce o reala economie si daca becurile sunt alese in mod corespunzator isi vor amortiza pretul rapid. Consumul se reduce de cel putin 5 ori. In case sau in apartamente nu este un singur bec ci sunt cateva zeci sau pot fi chiar mai multe in cazul in care este vorba despre o vila mai mare, pensiune sau unitate de cazare.

Va punem la dispozitie mai multe surse si corpuri de iluminat cum ar fi becurile traditionale, becurile economice si becurile cu led si mai multe solutii care va pot multimi necesitatile.

Va punem la dispozitie o oferta completata de o gama a de produse si de materiale electrice la care veti evea acces oricand.

Atunci cand aveti nevoie de detalii in plus contactati cosultantii nostri care va vor ajuta si va vor oferi recomandari pentru a alege cele mai bune produse si cele mai bune materiale electrice sau corpuri de iluminat si accesorii luminoase pentru casa. Alegeti de fiecare data becurile cat mai prietenoase cu mediul.

0 Shares
You May Also Like