Care este pretul unei asigurari auto?

0 Shares
0
0
0

Fie ca suntem soferi incepatori sau cu zeci de ani de experienta in spate, cu totii ne dorim sa achizitionam un rca ieftin. Putem cauta cele mai bune oferte pe care le supun atentiei diferitele companii de asigurari sau, mai simplu, putem obtine un rca ieftin apeland la www.rcaautoieftin.ro.

Vom discuta in cele ce urmeaza despre cum se calculeaza pretul unei asigurari auto.

Exista mai multi factori care afecteaza pretul unei asigurari auto. Desigur, preturile variaza de la companie la companie si ar trebui sa le comparam pe indelete inainte de a cumpara o polita de asigurare. Primul lucru care afecteaza pretul unei polite de asigurari este, bineinteles, tipul de masina pentru care facem asigurarea.

De exemplu, asigurarea pentru o masina sport costa mai mult decat asigurarea pentru un Sedan de familie. In cazul in care achizitionam un vehicul care are o rata mare de furt, asigurarea va fi, cel mai probabil, mult mai scumpa. In estenta, asigurarea se va baza pe valoarea masinii noastre.

Un alt factor care afecteaza costurile unei asigurari auto este zona in care locuim. In cazul in care locuim intr-o zona care este predispusa la accidente sau acte de vandalism, atunci si asigurarea va avea un pret mai ridicat. De exemplu, din moment ce din ce in ce mai multe masini sunt avariate in zonele urbane decat in cele rurale, va trebui, probabil, sa platim o suma mai mare pentru asigurare daca locuim in oras.

Cat de des conducem va afecta, de asemenea, pretul asigurarii. Cu cat conducem mai mult, cu atat cresc sansele sa fim implicati intr-un accident. Soferii care au de parcurs distante mari vor plati mai mult pentru asigurare in comparatie cu cei care locuiesc aproape de locul de munca. Intre timp, daca folosim masina doar la sfarsit de saptamana, pretul asigurarii ar trebui sa fie mai mic in comparatie cu cel al acelora care conduc zi de zi.

Alti factori care afecteaza pretul asigurarii au de-a face cu identitatea noastra. Varsta, sexul, starea civila si istoricul nostru in privinta conducerii, toate sunt luate in calcul atunci cand cumparam o polita de asigurare. Ratele de accident sunt mai mari pentru soferii cu varsta mai mica de 25 de ani, asa ca, daca suntem tineri, trebuie sa ne asteptam la un pret mai mare.

De asemenea, rata accidentelor este mai mare in cazul barbatilor tineri si celibatari. Nu pare corect, insa daca esti un tanar de 19 ani, necasatorit, atunci pretul pentru asigurarea auto va fi cu siguranta afectat. In cazul in care istoricul nostru in privinta sofatului este curat, atunci, pretul va scadea considerabil. Evident, soferii care sunt predispusi la incalcarea regulilor in trafic sau accidente vor plati mai mult pentru asigurare decat cei care conduc regulamentar.

Exista, insa, o serie de factori care pot reduce costurile politelor de asigurare. Unul dintre acestia se refera la achizitionarea unei masini care sa „arate bine”
in ochii companiei de asigurari. De exemplu, companiile de asigurari stiu care sunt masinile care sunt predispuse la accidente. Acestea cunosc, de asemenea, care sunt masinile care sunt cel mai des predispuse la furt. Daca nu am cumparat o masina, inca, atunci trebuie sa ne documentam care sunt masinile de pe lista „alba” a societatilor de asigurari.

Pentru mai multe informatii despre cum puteti achizitiona un rca ieftin accesati Rcaautoieftin.ro.

0 Shares
You May Also Like