Ce este o baterie nanowire?

0 Shares
0
0
0

Cu telefoanele Nokia, ca de altfel cu mai toate modelele de telefoane, putem intampina uneori probleme cu bateria. Solutia cea mai buna in astfel de cazuri este achizitionarea unui acumulator Nokia original. Un acumulator Nokia original este o garantie a calitatii.

In cele ce urmeaza, vom vorbi despre ce este o baterie nanowire.

O baterie nanowire reprezinta o forma de acumulator chimic pe baza de litiu-ion (asemanatoare modelului bateriei litiu-ion), dezvoltata pentru prima data in 2007 la Universitatea Stanford din Statele Unite. Acest tip de baterie a fost in curs de rafinare pana in anul 2011, cu vanzare pentru publicul larg incepand cu 2012. Tehnologia foloseste o serie de mai multe nanofire din silicon conectate, situate la capatul negativ de tensiune al bateriei.

Progresul in domeniul stiintei materialelor a crescut densitatea de stocare de la 8 la 10 ori mai mare decat cea a bateriilor litiu-ion conventionale, ceea ce face ca bateria unui telefon mobil, a unei camera foto sau a unui laptop sa tina de 8 pana la 10 ori mai mult inainte de a fi epuizata si de a trebui sa fie pusa la reincarcat.

Bateria nanowire este, de asemenea, vazuta drept o dezvoltare-cheie pentru masinile electrice, deoarece aceasta are rate mai mari de incarcare datorita suprafetei crescute de nanofire si ca urmare a utilizarii siliconului in structura sa chimica.

Principiile care stau in spatele bateriei nanowire au facilitat o cercetare similara la Laboratoarele Sandia National in Statele Unite in anul 2010, unde era utilizat un singur anod de silicon realizat dintr-un singur nanofir.

Acest nanofir are o latime de 100 de nanometri (latimea aproximativa a unei celule rosii din sange) si aproximativ 10 000 de nanometri lungime, echivalentul a 0,01 milimetri. Scopul acestei baterii, care este realizata cu un microscop electronic cu transmisie (MET), este de a cerceta in continuare capacitatile pe care tehnologia le poate oferi.

Exista, de asemenea, planuri pentru ca aceasta sa serveasca ca sursa de energie extrem de mica pentru implanturile medicale, precum si pentru alimentarea altori dispozitive microelectronice.

Dezvoltarea bateriei nanowire este vazuta ca un fapt revolutionar, chiar daca prezinta si unele dezavantaje. Avand in vedere ca suprafata de nanofire combinate este mult mai mare decat suprafata pe care o are un anod de grafit intr-o baterie normala, dupa o perioada de cateva faze de reincarcare, nanofirele incep sa dobandeasca o interfaza de elecrolit solid.

Acesta este un tip de acoperire chimica care limiteaza capacitatea curenta de incarcare a anodului de nanofire din silicon. O astfel de limitare ar putea duce la o scadere rapida de energie pentru bateria nanowire, pe masura ce timpul trece, cu toate ca cercetarile au aratat ca o astfel de baterie poate fi reincarcata la nivel de 80 % de cel putin 250 de ori, iar scopul este de a ajunge la un nivel de reincarcare de 3000 de ori pentru sectorul produselor comerciale.

Pentru mai multe detalii cu privire la modalitatea prin care poate fi achizitionat un acumulator Nokia original nu ezitati sa accesati http://www.accesoriigsm.ro/baterie-nokia-originala-25 .

0 Shares
You May Also Like