Care sunt cele mai interesante noutati ale iOS9?

0 Shares
0
0
0

Fie ca suntem in cautare de piese iPhone sau de ultimul iPad, toate noutatile producatorului american prezinta interes pentru oameni din diferite colturi ale lumii. Pentru a nu isi plictisi utilizatorii, Apple le pune la dispozitie sistemul de operare iOS9, care vine cu cateva noutati interesante.

Daca pentru iOS 8 au renuntat la ecranul dedicat functiei de cautare Spotlight, acest lucru nu se intampla si in cazul iOS9. Astfel, este suficient sa glisati o singura data catre dreapta in meniul principal, pentru a putea deschide un ecran dedicat cautarilor. Cautarile pe care dumneavoastra le realizati va pot oferi rezultate din mai multe surse, deoarece termenii vor putea fi cautati atat pe internet, cat si in interiorul mesajelor.

O atractie pentru iubitorii gadgeturilor Apple este reprezentata de tastatura QuickType, care ofera sugestii in timp real atunci cand scrieti intr-o limba cu suport pentru text predictiv. Daca iOS 8 s-a remarcat prin posibilitatea de comunicare dintre aplicatii, iOS 9 ne ofera Back To, care este un buton situat in partea de sus a ecranului, cu ajutorul caruia va puteti intoarce la aplicatia precedenta.

Consumul rapid de baterie specific telefoanelor inteligente este una dintre cele mai mari nemultumiri ale utilizatorilor. Acum Apple pune la dispozitie, in premiera de la lansarea primului iPhone, o optiune de reducere a consumului bateriei. Aceasta optiune poarta denumirea de Low Power si permite oprirea conexiunilor la internet, cat si activitatea de fundal a aplicatiilor, pentru a mari autonomia dispozitivului mobil.

Daca utilizati un iPad, va puteti bucura de trei modalitati diferite de a avea doua aplicatii pe ecran in acelasi timp. Astfel, puteti opta pentru Slide Over, care ofera acces la o versiune pentru mobil a unei aplicatii in partea de sus a ecranului, care ramane in acest loc doar atunci cand este utilizata. Functia Split View va permite sa va bucurati de doua aplicatii complete pe ecran, iar Picture in Picture va permite sa pastrati un clip video deasupra aplicatiilor.

De asemenea, puteti beneficia de functia de cautare in aplicatia Setari, care poate fi deosebit de utila, mai ales atunci cand aveti nevoie de o anumita aplicatie si trebuie sa o cautati prin mai multe meniuri. O alta noutate interesanta la iOS 9 este aplicatia Notes, care va permite sa realizati cu usurinta notitele dorite, pentru a le sincroniza prin iCloud cu toate dispozitivele folosite.

Acestea sunt cateva dintre noutatile de care va puteti bucura in calitate de utilizatori iOS9. Chiar daca unele sunt simple functii de care v-ati putea lipsi, acestea reusesc totusi sa imbunatateasca experienta de utilizare. Puteti folosi iOS9 chiar daca nu detineti cel mai nou model de iPhone. Acesta poate fi un motiv in plus pentru a cauta piese iPhone, cu ajutorul carora sa puteti repara telefonul, pentru a nu va cumpara unul nou, deoarece veti putea beneficia astfel de multe dintre cele mai noi functii ale iOS9.

In cazul in care sunteti multumiti de iOS8, nu este nevoie sa va actualizati cele mai noi functii ale noului sistem de operare.

0 Shares
You May Also Like