Ce este presoterapia si ce rol are?

0 Shares
0
0
0

Presoterapia este o terapie facut cu ajutorul presiunii si este considerata o metoda moderna folosita atat in estetica dar si in medicina. Este o metoda nedureroasa si eficienta, care are un mare efect terapeutic si in acelasi timp relaxant si placut.

Presoterapia are la baza o actiune fizica ce trateaza insuficienta sistemului circulator si imbunatateste probleme pecum picioare umflate, picioare grele, eliminarea toxinelor si retentia de apa din tesuturi.

Presoterapia reprezinta presarea unor zone ale corpului cu ajutorul unui aparat de presoterapie legat la o unitate de comanda. Echipamentul se prezinta in forma unor pantaloni sau a unor mansoane utilizate pentru picioare sau brate. Cizmele si mansoanele contin un numar de camere pline cu aer. Fiecare camera se umfla si elibereaza aerul individual, pornind de la extremitati spre corp. Compresia si decompresia se face cu ajutorul unui microprocesor.

Deoarece are un efect drenant si elimina excesul de fluide, presoterapia conduce la reducerea graduala a depozitelor de celulita si la obtinerea unei circulatii normale si a unui metabolism normal. Efectul benefic dat de presoterapie sta in ameliorarea oxigenarii tesuturilor si in detoxifierea generala a organismului. Tehnica este recomandata persoanelor care au celulita, retentie de lichide, dureri de picioare si circulatia in vasele capilare ingreunata.

Presoterapia se recomanda persoanelor care au edeme limfatice, de natura congenitala cat si postchirurgicala sau obtinute in urma unor accidente.

Presoterapia inlatura efectul de febra musculara si ajuta la relaxarea muschilor. Se recomanda si in perioadele de recuperare in urma interventiilor chirugicale  sau la recuperarea problemelor cu oasele.

Presoterapia a inceput sa fie utilizata in domeniul estetic mai tarziu. In magazine se gasesc multe aparate care realizeaza presoterapia, dar pentru a obtine cele mai bune rezultate este important ca aparatul pe care il utilizati sa permita ca presiunea sa se regleze pentru fiecare zona in parte si in functie de nevoile fiecarei persoane, sa permita ajustarile necesare. Este important sa stim ca la presiuni foarte mari nu corespund in mod obligatoriu efecte majore.

Valoarea maxima a presiunii care se exercita din aparat nu trebuie sa depaseasca presiunea minima a sangelui,
pentru a nu bloca alimentarea tesuturilor cu sange oxigenat. Presoterapia se utilizeaza in majoritatea cazurilor pentru  membrele inferioare,  pentru ca in aceste zone apar foarte multe probleme cauzate de o circulatie deficitara.

Pentru tratamentul bratelor se utilizeaza mansoanele pe rand deoarece bratele sunt in apropierea inimii si exista pericolul suprasolicitarii acestui organ. Utilizrea simultana a ambelor mansoane poate fi facuta doar sub supraveghere medicala.

Presoterapia ajuta la imbunatatirea circulatiei sangvinice periferice. Limfa are rolul de a transporta sunstantele nutritive in sange si de a prelua toxinele care au rezultat din arderi celulare limfa este un lichid incolor care se afla in spatiile dintre celule, in vasele si ganglionii limfatici si care ajuta la realizarea schimbului de substante intre celule si sange. Ganglionii limfatici sunt responsabili de producerea unor celule protectoare din organism si cand activitatea acestora este perturbata organismul nu se mai poate apara.

Acumularea de reziduuri in exces afecteaza modul normal de functionare al sistemului limfatic si duce la o scadere a imunitatii care poate conduce in timp la instalarea unor afectiuni grave.

0 Shares
You May Also Like