Schimbarea unei companii de asigurari

0 Shares
0
0
0

Chiar daca ti-ai facut “temele” si ti-ai asigurat intr-un mod corespunzator masina, sunt multe lucruri inca de aflat despre minunata lume a asigurarilor auto.

Mai jos, vom arata si vom descrie cateva probleme mai putin cunoscute de care te poti lovi in relatia cu asiguratorii sau companiile de asigurari auto. Rca auto ieftin, poti gasi numai la rcaautoieftin.ro.

Poti alege sa-ti termini polita de asigurare auto din diferite motive. Poate ca te muti in alta tara, poate ca vrei sa scapi de masina deja veche sau pur si simplu nu esti satisfacut de serviciile companiei respective. Ai grija totusi sa-ti platesti ratele la timp, altfel te va costa in final mult mai multi bani si va afecta intr-un mod negativ si istoricul creditului tau.

Practica standard pentru majoritatea companiilor de asigurari este de a permite terminarea politei de asigurare oricand in timpul desemnat contractual, prin trimiterea unei notificari din partea ta, care sa cuprinda si data pe care ai ales-o pentru terminarea contractului.

Polita ta de asigurare auto nu se “termina” pur si simplu la finalul fiecarui termen de plata, deci nu esti in siguranta doar sa presupui ca poti termina contractul, pur si simplu prin neplata urmatoarei facturi.

Daca nu vei trimite o notificare de intrerupere a contractului (asa cum am sugerat mai sus), compania ta de asigurari te va factura in avans pentru urmatorul termen de plata, iar daca nu il vei plati, iti vor opri automat polita de asigurare si acest lucru va aparea si in raportul tau de credit.

Nu te astepta ca acest tip de informatii sa fie trecute intr-un mod explicit in polita de asigurare: in timp ce asiguratorii sunt foarte rapizi in a te informa ca acoperirea ta se va termina la sfarsitul perioadei politei de asigurare (daca nu platesti in continuare) acestia vor omite in multe cazuri sa te informeze si ca vor exista repercusiuni in cazul in care nu ii vei notifica dinainte, ca nu mai vrei sa continui cu aceasta polita de asigurare.

Alt lucru foarte important pe care trebuie sa il iei in seama este faptul ca atunci cand intrerupi polita inainte de termen, iti va fi ceva mai greu sa obtii acoperire auto in viitor.

O intrerupere in istoricul politelor tale de asigurare poate cauza suspiciuni din partea altor companii si vei fi catalogat ca si aplicant “high-risc” (de risc inalt), asta oferindu-le in acelasi timp si o scuza pentru a te taxa in plus.

Totusi, poti sa eviti aceasta “capcana” prin terminarea oficiala a politei de asigurare, la termenul stabilit in contract sau prin notificare, daca doresti sa-l intrerupi inainte de termen.

Iata ce poti face: iti poti suna asiguratorul si il poti anunta ca doresti intreruperea asigurarii, dandu-i acestuia si o data concreta. Acesta iti va trimite un formular de oprire a asigurarii. Trebuie sa il completezi cu atentie inainte de a-l semna si sa il trimiti inapoi, asiguratorului.

Atata timp cat esti responsabil si iti anunti cu destul de mult timp inainte asiguratorul despre intentiile tale si continuarea prin terminarea oficiala a asigurarii, nu vor fi motive pentru repercusiuni de nici un fel.

0 Shares
You May Also Like