Trucuri pentru ca telefonul sa mearga mai repede

0 Shares
0
0
0

Telefonul merge greu si din cand in cand se blocheaza? Este posibil sa nu fie de vina dispozitivul ci aplicatiile pe care le instalati in el de-a lungul timpului. Pentru a evita ca telefonul sa merga tot mai greu primim cateva sfaturi de la un service pentru reparati telefoane din Bucuresti.

Telefoanele inteligente sunt tot mai performante, dar aplicatiile instalate consuma foarte multe resurse. Astfel, investiti destul de mult pentru a cumpara un telefon care in timp ajunge sa merga din ce in ce mai greu.

Daca aveti ca si sistem de operare Android instalati aplicatii de incredere si compatibile. Pentru Android exista magazinul Play si de acolo puteti lua orice. Daca instalati aplicatii incompatibile se poate intampla o serie de lucruri care nu sunt de dorit.

Aplicatia in general ruleaza greu si atunci cand veti vedea ca nu functioneaza cu siguranta veti vrea sa o dezinstalati, dar exista si posibilitatea de a nu reusi sa le eliminati sau sa fie foarte greu de dezinstalat. Atunci cand instalati aplicatii incompatibile este posibili ca dispozitivul mobil sa se blocheze.

Este bine si sa faceti inventarul tuturor aplicatiilor pe care le aveti instalate si sa stergeti respectiv sa dezinstalati acele aplicatii pe care nu le folositi sau pe cele pe care le utilizati foarte rar. Vorbim despre jocuri, chat, fisiere. Nu are sens sa tineti in telefon fisiere si aplicatii care doar va umplu memoria fara sa aiba o utilitate si care mai fac si ca smartphone-ul sa functioneze greu.

Pentru a scapa de lucrurile nedorite puteti apela la aplicatii care se ocupa cu asta. O aplicatie care opreste procesele ce raman in background va spori cu mult modul in care telefonul functioneaza. Aceste aplicatii se gasesc in magazinul Play si oferta este destul de bogata.

Nu trebuie decat sa alegeti ceea ce considerati ca este cea mai buna aplicatie pentru telefonul pe care il aveti. Aceste aplicatii va ajuta sa curatati telefonul si ajuta dispozitivul mobil sa fie mai rapid. Uneori aplicatiile de acest fel va vor anunta ca memoria este utilizata 90% si ca este cazul sa incepeti sa faceti curatenie.

Daca telefonul nu mai raspunde la comenzi indiferent care ar fi acele comenzi este timpul pentru o resetare generala. Aceasta resetare va sterge din nefericire si fisierele personale, aplicatiile, jocurile, muzica, filmele sau pozele, dar nu veti pierde fisierele de sistem. In acest mod, telefonul va trece la valorile si setarile sale prestabilite cu care a venit din fabrica.

Widget-urile ingreuneaza foarte mult performantele telefonului si din cauza lor telefonul va incepe sa se miste tot mai greu sau se va bloca. Trebuie sa fiti atenti si la faptul ca aceste widget-uri isi fac reactualizari dese si aceste reactualizari mananca multe resurse. Daca le veti sterge telefonul va merge din nou bine.

Utilizati un antivirus cat mai bun in care aveti incredere. In magazinele cu aplicatii veti gasi si produse gratuite. Va recomandam sa va limitati la un singur antivirus. Nu folositi doua sau mai multe astfel de programe pentru ca telefonul va merge mult mai greu.

0 Shares
You May Also Like